More

    Αυτά είναι τα πιο χρεωμένα κράτη

    Στην παγκόσμια πεντάδα των πιο χρεωμένων κρατών βρίσκεται η Ελλάδα, με τους αριθμούς των χρεών στην σχετική λίστα να βρίσκονται σε δυσθεώρητα ύψη.

    Σε απόλυτους αριθμούς πρώτη στην συγκεκριμένη λίστα βρίσκεται η παγκόσμια υπερδύναμη, ο οικονομικός γίγαντας των ΗΠΑ, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να προβλέπει ότι το δημόσιο χρέος της χώρας θα ανέλθει σε 33,2 τρισεκατομμύρια δολάρια και θα ισούται με το 34,2% του συνολικού παγκόσμιου δημοσίου χρέους που θα έχουν όλα τα κράτη μαζί. Ως προς το ΑΕΠ της χώρας, εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους ξεπεράσει το 123%.

    Στην δεύτερη θέση ακολουθεί η Κίνα με 14,7 τρισ. δολάρια ή 15,1% του παγκόσμιου χρέους. Το κινεζικό χρέος αντιστοιχεί στο 83% του ΑΕΠ. Εν συνεχεία η Ιαπωνία με 10,8 τρισ. δολάρια ή 11% περίπου του παγκόσμιου κρατικού χρέους και αντιστοιχεί στο 255% του ΑΕΠ της.

    Τέταρτη έρχεται η Βρετανία με 3,47 τρισ. δολάρια και 104% του ΑΕΠ της, πέμπτη η Γαλλία με 3,35 τρισ. δολάρια και 110% του ΑΕΠ και έκτη η Ιταλία με 3,14 τρισ. δολάρια και 144% του ΑΕΠ περίπου φέτος, με την Γερμανία να φιγουράρει στην 7η θέση με 2,9 τρισ. δολάρια ή 66% του ΑΕΠ της.

    Σε σχέση προς το ΑΕΠ των κρατών, το Σουδάν, στο οποίο μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος, ξεπερνά οριακά την Ιαπωνία, με το χρέος της χώρας να αντιστοιχεί στο 256% του ΑΕΠ της έναντι 255,2% της Ιαπωνίας.

    Όσον αφορά την Ελλάδα κερδίζει στο νήμα τη Σιγκαπούρη, μια από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο, με 168% έναντι 167,9%. Την πεντάδα συμπληρώνει η Ιταλία με 144% του ΑΕΠ. Παράλληλα στην Τουρκία, το δημόσιο χρέος της προς το ΑΕΠ ανέρχεται σε μόλις 34%. Με βάση τις διεθνείς αναφορές, την πρωτιά σε αυτήν την κατηγορία φέρεται να καταλαμβάνει ο Λίβανος. Το δημόσιο χρέος της εν λόγω χώρας της Μέσης Ανατολής αναφέρεται πως ξεπερνά το 280% του ΑΕΠ και άρα είναι η πλέον υπερχρεωμένη χώρα παγκοσμίως με βάση αυτό το κριτήριο.

    Πηγή:in.gr

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news