More

    Υπεξαίρεση «μαμούθ» στην Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος: Ιερείς ερευνώνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

    Υπό διερεύνηση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος είναι δύο ιερείς, με υψηλή θέση στην ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα. Στην υπόθεση εμπλέκονται και πέντε επιχειρηματίες. Η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα έχει ενδείξεις για υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ.

    Περίπου 3 εκατ. ευρώ διαπιστώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες ότι «έκαναν φτερά» από τα ταμεία της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδας.

    Η παράνομη αυτή διαρροή χρημάτων αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο ενός τυχαίου ελέγχου της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Άρχισε να διερευνά την υπόθεση και εντόπισε ότι από συγκεκριμένους λογαριασμούς που διαχειρίζονταν δύο ιερείς, οι οποίοι έχουν υψηλή θέση στην ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος, έφευγαν χρήματα επί επτά, οκτώ χρόνια περίπου και κατέληγαν σε πέντε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων στην Πελοπόννησο.

    Η τελευταία περίπτωση ήταν πριν από λίγες μέρες με ένα έμβασμα 50.000 ευρώ. Από την αρχή φτάσανε στους δύο ιερείς, οι οποίοι ελέγχονται για κακουργηματική υπεξαίρεση και στη συνέχεια στους ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων για τους οποίους προέκυψαν ενδείξεις για διάπραξη ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

    Δεσμεύτηκε η κινητή και ακίνητη περιουσία τους, αλλά και οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί. Και όλα τα συμπεράσματα του επικεφαλής της Αρχής βρίσκονται ήδη στα χέρια της Εισαγγελίας, προκειμένου να ελεγχθούν ποινικά αυτή τη φορά, για να δει η αρμόδια εισαγγελική αρχή -η οποία δεν είναι η εισαγγελική αρχή της Αθήνας, είναι άλλη -αν θα πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη για υπεξαίρεση και ξέπλυμα.

    Η ανακοίνωση της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος
    Ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει ότι δεν έχει καμία ενημέρωση σχετικά με τα δημοσιεύματα περί υπεξαίρεσης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος στον Τύπο, εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος.

    Ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος:

    «Μετά τα σημερινά δημοσιεύματα περί υπεξαίρεσης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος στον Τύπο, δηλώνουμε ότι καμία επίσημη ενημέρωση επί του θέματος δεν έχει υπάρξει.

    Κατόπιν τούτου αναμένουμε ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές ώστε να τοποθετηθούμε επίσημα επί του θέματος».

    Πηγή: ertnews.gr

    Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news