More

    Κουλούρι Θεσσαλονίκης: Την ανηφόρα έχει πάρει η τιμή του – Πού οφείλονται οι αυξήσεις

    Το πλέον αγαπημένο συνοδευτικό του καφέ, το κουλούρι Θεσσαλονίκης, γίνεται κι αυτό απλησίαστο. Το αυξημένο κόστος των πρώτων υλών άλλα και οι δυσβάσταχτοι λογαριασμοί ρεύματος, είναι οι βασικοί λόγοι που οι ιδιοκτήτες φούρνων επικαλούνται.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου, η τιμή του κουλουριού μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να φτάσει ακόμα και το 1 ευρώ, ενώ δεν αποκλείονται και νέες ανατιμήσεις.

    Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ένα κουλούρι κάθε πρωί και ένας καφές μπορεί να επβαρύνουν τον μηνιαίο προϋπολογισμό ακόμα και 100 ευρώ. Στην Αθήνα το κουλούρι πωλείται πλέον 70 λεπτά από 50 που το πληρώναμε κάποτε. Οι καταναλωτές εκτιμούν ότι η τιμή είναι υπερβολική.

    Πάντως στην Θεσσαλονίκη οι αρτοποιοί έχουν συγκρατήσει την τιμή στα 60 λεπτά, αν κι εκεί παρατηρούνται αυξήσεις. Τα γεμιστά κολούρια, με τυρί και σταφίδα, πωλούνται από 2-2,30 ευρώ αλλά σύντομα μπορεί να φτάσουν τα 2,5 ευρώ. Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του σουσαμιού είναι οι πρώτες αιτίες της αύξησης, σύμφωνα με τους αρτοποιούς.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news