More

    Νέα τουριστικά πακέτα από την Γερμανία για το Πήλιο, τις Σποράδες και γενικότερα την Θεσσαλία

    Τα πρώτα ενθαρρυντικά μηνύματα για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας Γερμανών τουριστών στο Πήλιο, τις Σποράδες και γενικότερα την Θεσσαλία κατά την προσεχή τουριστική περίοδο, έρχονται αμέσως μετά την ολοκλήρωση του 1ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τουρισμού που διοργανώθηκε στον Βόλο, από 16 έως 20 Σεπτεμβρίου, από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με τη συμβολή και τη συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και των Δήμων Βόλου, Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Τεμπών.

    Οι Γερμανοί επαγγελματίες εντυπωσιάστηκαν από τις φυσικές ομορφιές του Πηλίου που προσφέρει τον ιδανικό συνδυασμό διακοπών σε βουνό και θάλασσα, ανακάλυψαν περιοχές που δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό της Γερμανίας, ενώ έζησαν οι ίδιοι μοναδικές εμπειρίες και απόλαυσαν την ποικιλία και την ποιότητα της τοπικής γαστρονομίας.

    Σύμφωνα με τα όσα διεμήνυσαν στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, ήδη σχεδιάζουν «πακέτα» για τη νέα σεζόν, τόσο για group όσο και για μεμονωμένους ταξιδιώτες, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία ότι τέθηκαν βάσεις για την προσέλκυση περισσότερων Γερμανών τουριστών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

    Σημειώνεται ότι η συμβολή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ήταν καθοριστική για τη μεγάλη επιτυχία του Φόρουμ, καθώς το Γραφείο Φρανκφούρτης του ΕΟΤ με στοχευμένες επιλογές εξασφάλισε την παρουσία Γερμανών ταξιδιωτικών πρακτόρων που προωθούν «πακέτα» διαφορετικών εναλλακτικών δραστηριοτήτων, εστιασμένων στις περιπατητικές διαδρομές, στον φυσιολατρικό τουρισμό, στη γευσιγνωσία, στην ιστιοπλοΐα και την κρουαζιέρα, ώστε να αυξηθεί η ροή Γερμανών τουριστών σε ποικίλες εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες, προς όφελος περισσότερων παρόχων των υπηρεσιών αυτών στην Μαγνησία και την Θεσσαλία.

    Επίσης, o EOT εξασφάλισε την παρουσία υψηλόβαθμου στελέχους της Γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Eurowings, ο οποίος διαπίστωσε την ανάγκη αύξησης των πτήσεων προς την Κεντρική Ελλάδα και ήδη εξετάζεται η προσθήκη νέας πτήσης προς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

    Ο Γενικός διευθυντής και Μέλος ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, σχολιάζοντας σχετικά, υπογράμμισε την υψηλή συμμετοχή των Γερμανών τουριστών στο σύνολο των τουριστικών αφίξεων στη χώρα, όπως και στις τουριστικές εισπράξεις, τονίζοντας ότι «η γερμανική αγορά προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες τόνωσης των τουριστικών ροών προς την Ελλάδα, στηρίζοντας τη γενικότερη προσπάθεια των αρμόδιων φορέων όπως και των επιχειρηματιών του κλάδου για περαιτέρω επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, όπως και για την προσέλκυση νέων επισκεπτών με ενδιαφέρον για τον εναλλακτικό τουρισμό».

    Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Ανδρέας Φιορεντίνος, ανέφερε ότι «η πρόσφατη συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, αποτελεί ένα βέλτιστο παράδειγμα δημιουργικού συνδυασμού δυνάμεων και πόρων με στόχο, την ανάδειξη νέων Ελληνικών τουριστικών προορισμών στη Γερμανική τουριστική αγορά. Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού επενδύει σε δράσεις που συνδέονται με έναν από τους βασικούς άξονες της νέας Στρατηγικής για τον Τουρισμό, του Υπουργείου Τουρισμού και είναι σύμφωνες με τους επιμέρους στόχους της Στρατηγικής Προώθησης και Προβολής του Οργανισμού, ο οποίος αποβλέπει στη διάχυση της τουριστικής κίνησης σε νέους προορισμούς της Ελλάδας και εκτός περιόδου τουριστικής αιχμής. Σε αυτό το πλαίσιο και με την ευκαιρία του 1ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τουρισμού που διοργανώθηκε πρόσφατα στον Βόλο ο Ε.Ο.Τ., μέσω της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Γερμανίας, υλοποίησε ταυτόχρονα, ταξίδι εξοικείωσης για εννέα σημαντικούς Γερμανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες σε εμβληματικές περιοχές της Θεσσαλίας. Ευχαριστούμε θερμά τον Γενικό διευθυντή και Μέλος ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιο Κελέμη για τη συνδρομή του στην προσπάθεια προσέλκυσης νέων επισκεπτών από τη Γερμανία προς την Ελλάδα, σε αυθεντικούς τουριστικούς προορισμούς που προσφέρονται για εναλλακτικές δραστηριότητες, απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ευελπιστούμε ότι η επωφελής αυτή συνεργασία θα συνεχισθεί και θα συμπεριλάβει πολλούς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς υψηλής ποιότητας, που προσελκύουν επισκέπτες καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους».

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news