More

    25η Μαρτίου: «Αλμυρός» ο μπακαλιάρος – Αύξηση 20% της τιμής σε σχέση με πέρσι

    «Αλμυρός» από άποψη τιμής είναι ο μπακαλιάρος εν όψει της 25ης Μαρτίου, με τους καταναλωτές να προτιμούν τον κατεψυγμένο και πολλούς να επιλέγουν να αγοράσουν τον μπακαλιάρο σε κομμάτια.

    Στα ύψη όμως, είναι και η ζήτηση του κατεψυγμένου προϊόντος καθώς η τιμή του είναι αισθητά πιο οικονομική. Υπολογίζεται ότι σε σχέση με πέρσι ο μπακαλιάρος είναι ακριβότερος κατά 20%.

    Σούπερ μάρκετ: Δείτε πόσο πωλείται ο μπακαλιάρος ενόψει της 25ης Μαρτίου

    25η Μαρτίου: «Αλμυρός» ο μπακαλιάρος - Αύξηση 20% της τιμής σε σχέση με πέρσι25η Μαρτίου: «Αλμυρός» ο μπακαλιάρος - Αύξηση 20% της τιμής σε σχέση με πέρσι 25η Μαρτίου: «Αλμυρός» ο μπακαλιάρος - Αύξηση 20% της τιμής σε σχέση με πέρσι25η Μαρτίου: «Αλμυρός» ο μπακαλιάρος - Αύξηση 20% της τιμής σε σχέση με πέρσι 25η Μαρτίου: «Αλμυρός» ο μπακαλιάρος - Αύξηση 20% της τιμής σε σχέση με πέρσι25η Μαρτίου: «Αλμυρός» ο μπακαλιάρος - Αύξηση 20% της τιμής σε σχέση με πέρσι

    Η τιμή του μπακαλιάρου στα μαγαζιά γύρω από την Βαρβάκειο

    • Βακαλάος υγράλατος: 17,80€/κιλό
    • Βακαλάος φιλέτο: 23,90€/ κιλό

    Η τιμή στην κεντρική αγορά Πειραιά

    • Μπακαλιάρος γνήσιος με κόκκαλο, ποιότητα Α’: 18,50€/κιλό
    • Μπακαλιάρος γνήσιος φιλέτο, ποιότητα Α’: 24,90€/κιλό
    • Μπακαλιάρος φρέσκοσ ελληνικός 26,80€/κιλό

    Τι να προσέξετε

    Καθώς ο μπακαλιάρος είναι ένα από τα πιάτα που υπάρχει παραδοσιακά στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου, η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας επισημαίνει τι πρέπει να προσέχουμε για να αποφύγουμε τον κίνδυνο παραπλάνησης:

    1. Οι αυθεντικοί υγράλατοι ή αλίπαστοι (παστοί) μπακαλιάροι προέρχονται από περιοχές του Ατλαντικού, του Ειρηνικού και της Γροιλανδίας. Η ελληνική αγορά προμηθεύεται τον μπακαλιάρο κυρίως από τον Ατλαντικό και από Ισλανδία, Φιλανδία και Νορβηγία.

    2. Το παστωμένο ψάρι με την ονομασία λινγκ, πωλείται συνήθως δίπλα από τον αυθεντικό υγράλατο μπακαλιάρο, επομένως έχει μεγάλη σημασία να ελέγχουμε τις ταμπέλες του ιχθυοπωλείου. Κάποιοι προμηθευτές αναγράφουν με μικρότερα γράμματα το χαρακτηριστικό «Λίνγκ» ή «Ling» και με μεγαλύτερα γράμματα την περιοχή προέλευσης, π.χ. Ισλανδίας.

    3. Τόσο ο αυθεντικός μπακαλιάρος όσο και το λίνγκ, έχουν κόκαλα οπότε η αναγραφή τού χαρακτηριστικού αυτού δεν είναι επαρκής για την αποφυγή της σύγχυσης.

    4. O μπακαλιάρος έχει μια χαρακτηριστική λευκή γραμμή που διατρέχει το σώμα του κατά μήκος και από τις δυο του πλευρές. Αν δεν είναι ορατή και από τις δύο πλευρές αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχεί γιατί μπορεί η γραμμή από τη μία πλευρά του ψαριού να είναι κρυμμένη εξαιτίας του φιλεταρίσματος.

    5. Μπορούμε να ξεχωρίσουμε την ποιότητα του καλού μπακαλιάρου, όπως και κάθε ψαριού, από το χρώμα του. Πρέπει να είναι λευκός, χωρίς κηλίδες ή κίτρινη απόχρωση και να μην επιλέγουμε ψάρι με ορατές αλλοιώσεις ή κιτρινισμένο χρώμα.

    «Επιλέγουμε, πάντοτε, τις αγορές μας μετά από έρευνα ποιότητας και τιμής» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news