Λίγο το κρύο, λίγο τα οικονομικά μας, οι άνθρωποι αυτή την εποχή μένουν περισσότερο μέσα και δεν έρχονται σε επαφή με τον ήλιο, με αποτέλεσμα να μειώνεται η σεροτονίνη μας.
Πολλοί από εμάς όταν μικραίνει η διάρκεια της ημέρας, νιώθουμε μια αλλαγή στη διάθεσή μας. Πιθανόν να οφείλεται στην έλλειψη σεροτονίνης που παρουσιάζεται όταν μειώνεται η έκθεσή μας στον ήλιο.
Για αυτό και οι ειδικοί προτείνουν μικρά διαλλείματα την ώρα τηςς εργασίας για να βγούμε στον ήλιο, και μια ειδική διατροφή που φαίνεται πως ενισχυεί φυσικά τη σεροτονίνη μας.
Δείτε παρακάτω τη λίστα με τις τροφές που “ντοπάρουν” τον οργανισμό μας.
- Πατάτες
- Ρυζόγκοφρέτες
- Μαύρη σοκολάτα
- Βρώμη
- Γαλοπούλα
- Λιναρόσποροι
- Αυγά
- Καρύδια
- Λιπαρά ψάρια, όπως η σαρδέλα και ο σολωμός
- Τυρί
- Γιαούρτι
Για μέγιστα αποτελέσματα, συνιστάται η φυσική άσκηση, η επαφή με τη φύση και η αποφυγή της καθιστικής ζωής.