More

    Θανάσης Κουρλαμπάς: «Δεν μπορείς να γίνεις φίλος με τα παιδιά σου, μπορείς να γίνεις ένας πολύ σημαντικός άξονας στη ζωή τους»

    Στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» με την Αθηναΐδα Νέγκα, το βράδυ της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου, φιλοξενήθηκε ο Θανάσης Κουρλαμπάς. Ο ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις διαφορές μεταξύ μητρότητας και πατρότητας, καθώς και για τη σχέση με τα παιδιά του.

    Ο ίδιος αναφέρθηκε στον διαφορετικό ρόλο που παίζουν οι γονείς στη ζωή ενός παιδιού, τονίζοντας πως η μητέρα έχει μια ενστικτώδη σύνδεση, ενώ ο πατέρας χρειάζεται χρόνο για να χτίσει τη σχέση του με το παιδί.

    «Επειδή η μαμά είναι, ο μπαμπάς γίνεται… Η μητέρα το έχει μέσα της 9 μήνες, είναι άλλη η σύνδεση, άλλη η φύση. Ο πατέρας θα μπορούσε να είναι και ανύπαρκτος. Όταν βλέπεις αυτό το δίδυμο, τη μητέρα με το παιδί, προσπαθείς να μπεις, να πεις είναι το παιδί μου. Γίνεσαι πατέρας. Αυτή τη διαφορά εγώ είδα, όταν έγινα πατέρας για πρώτη φορά. Είναι σαν να προσπαθείς να καλύψεις μια απόσταση με άλλους τρόπους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο Θανάσης Κουρλαμπάς μίλησε και για την αλλαγή στη σχέση γονέα-παιδιού καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, εξηγώντας πως ενώ στην παιδική ηλικία αναζητούν σωματική επαφή και τρυφερότητα, στην εφηβεία απομακρύνονται και στρέφονται στους φίλους τους.

    «Εγώ είμαι της σωματικής επαφής, της αγκαλιάς. Η κόρη μου ήταν πάνω μου συνέχεια όταν γύρναγα σπίτι, όπως και ο γιος. Τώρα, στην εφηβεία, παύεις να είσαι… γνωστός μερικές φορές και είναι και ο μπαμπάς κάπου. Θα βρουν τους φίλους τους, θα καλύψουν τα κενά με τους φίλους και εκεί δεν πρέπει να μπεις», είπε ο ηθοποιός, αναγνωρίζοντας πως το παιδί πρέπει να έχει τον χώρο του.

    Ο ηθοποιός υπογράμμισε πως ένας γονιός δεν μπορεί να γίνει φίλος με τα παιδιά του, αλλά οφείλει να είναι ένας σημαντικός άξονας στη ζωή τους.

    «Δεν μπορείς να γίνεις φίλος με τα παιδιά σου, μπορείς να γίνεις ένας πολύ σημαντικός άξονας στη ζωή τους, που θα είσαι πάντα εκεί να τα προστατεύεις, να τα αγαπάς, να τα φροντίζεις. Να προσπαθείς να αναγνωρίσεις τα λάθη σου που τα πληγώνουν και να είσαι εκεί να ακούσεις. Δεν είναι εύκολο να ακούμε. Είναι δύσκολο να ακούς ειδικά όταν έχει παράπονα. Δεν λέω ότι το κάνω, αλλά όταν τα έχω καταφέρει, το πώς βλέπεις στα μάτια του παιδιού, είναι ευτυχία», δήλωσε.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news