More

    Αφράτη γαλατόπιτα με φύλλο χωρίς ζάχαρη (video)

    Για το φύλλο

    4 φύλλα κρούστας για γλυκά
    70 γρ. Λιωμένο βούτυρο(4 κ.σ.)
    Για τη κρέμα
    1 λίτρο γάλα (4 κούπες)
    2 μέτρια αυγά
    60 γρ. Ψιλό σιμιγδάλι (3,5 κ.σ.)
    60 γρ. Κορν φλάουρ (4 κ.σ.)
    150 γρ. Μέλι (1/2 κούπα)
    1/2 κ.γ. υγρή βανίλια (2 βανιλινες)
    Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    50 γρ. Βούτυρο (2 κ.σ.)

    Για το σερβίρισμα

    Κανέλα
    Μέλι
    Πυρέξ 26 εκ.

    Εκτέλεση

    • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει.
    • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το βούτυρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη κρέμα στην άκρη.
    • Αλείφουμε ένα πυρέξ 26 εκ.με βούτυρο και απλώνουμε 4 φύλλα κρούστας σταυρωτά, ραντίζοντας κάθε φορά με λιωμένο βούτυρο.
    • Ραντίζουμε με λίγο νερό και ρίχνουμε την κρέμα.
    • Γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα, ραντίζοντας συνεχώς με βούτυρο.
    • Ρίχνουμε λίγο νερό από πάνω ξανά και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180°C για 1 ώρα.
    • Αφήνουμε τη γαλατόπιτα να κρυώσει και σερβίρουμε με μέλι και κανέλα!

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news