Δεν έχει όρια η… ευρηματικότητα των επιτήδειων προκειμένου να ξεγελούν τους οδηγούς και να τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά.
Το τελευταίο διάστημα οι αετονύχηδες έχουν καταφέρει να πιάσουν στα «δίχτυα» τους δεκάδες ανυποψίαστους οδηγούς, τοποθετώντας στα παρμρπίζ των αυτοκινήτων των τελευταίων κάποια χαρτιά που μοιάζουν με πράξεις βεβαίωσης παράβασης.
: Έτσι άδειαζαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς – Λεία πάνω από 120.000 ευρώ
Τόπος δράσης των σπειρών είναι η πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη, και συγκεκριμένα η συνοικία Carabanchel, όπου τους τελευταίους μήνες έχουν εντοπιστεί περίπου 100 «μαϊμού» κλήσεις, τοποθετημένες στο παρμπρίζ των οχημάτων.
Si te han dejado esta «multa» en tu parabrisas no te alarmes, ES FALSA@MADRID aclara que ningún boletín de denuncia de Policía Municipal, Agentes de Movilidad o controladores del SER incorpora códigos QR
Sigue respetando las normas de circulación 😉😉 https://t.co/MorPOLvuoT pic.twitter.com/JZwSQDnRqD
— Policía Nacional (@policia) December 10, 2022
Τι συμβαίνει
Για να αυξήσουν, μάλιστα, τις πιθανότητες να τελεσφορήσει το εγχείρημά τους, οι συμμορίες τοποθετούν τα… μαϊμού «μπιλετάκια» αποκλειστικά στα αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα σε μη νόμιμη θέση.
Ο κίνδυνος να πέσουν οι οδηγοί θύματα των συμμοριών είναι μεγάλος, δεδομένου ότι η εμφάνιση των εν λόγω εγγράφων έχει μεγάλες ομοιότητες με αυτή των «κανονικών» κλήσεων που εκδίδουν οι αστυνομικές αρχές όταν ένας οδηγός έχει υποπέσει σε μια τροχαία παράβαση.
Στο πάνω μέρος του χαρτιού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα carandmotor.gr, υπάρχει ένα λογότυπο του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ακολουθούν – μεταξύ άλλων – ο κωδικός της παράβασης και το ύψος του προστίμου (συμπεριλαμβανομένης της έκπτωσης, αν πληρωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα).
Η λεπτομέρεια, ωστόσο, που δεν πρέπει να διαφεύγει την προσοχή των οδηγών είναι ότι τα «μαϊμού» μπιλετάκια φέρουν QR Code το οποίο δεν απαντάται στις κλήσεις της τροχαίας. Επιπλέον, στις τελευταίες αναγράφονται περισσότερες λεπτομέρειες απ’ ό,τι στις «κλήσεις» που τοποθετούν οι απατεώνες. Ακόμα, το πίσω μέρος των «μαϊμού» κλήσεων είναι κενό, κάτι το οποίο δεν ισχύει με τις πραγματικές.