More

    Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών 2023: Στην αμερικανίδα οικονομολόγο Claudia Goldin

    Στην Αμερικανίδα οικονομολόγο Claudia Goldin απένειμε η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών 2023 «επειδή προώθησε την κατανόησή μας για τα αποτελέσματα των γυναικών στην αγορά εργασίας».

    Η Goldin έψαξε στα αρχεία και συγκέντρωσε στοιχεία για περισσότερα από 200 χρόνια, επιτρέποντάς της να καταδείξει πώς και γιατί έχουν αλλάξει οι διαφορές μεταξύ των φύλων στις αποδοχές και τα ποσοστά απασχόλησης.

    Η Claudia Goldin είναι Αμερικανίδα οικονομική ιστορικός και οικονομολόγος της εργασίας , η οποία είναι επί του παρόντος Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών Henry Lee στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ . Είναι συν-διευθύντρια της Ομάδας Μελέτης του NBER ‘s Gender in the Economy και ήταν διευθύντρια του προγράμματος Ανάπτυξης της Αμερικανικής Οικονομίας του NBER από το 1989 έως το 2017.

    Η έρευνα της Goldin καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της γυναικείας εργασίας βία, το χάσμα των φύλων στις αποδοχές, την εισοδηματική ανισότητα, την τεχνολογική αλλαγή, την εκπαίδευση και τη μετανάστευση. Το βιβλίο της που ολοκληρώθηκε πρόσφαταCareer & Family: Women’s Century-Long Journey to Equity ( Princeton University Press ) κυκλοφόρησε στις 5 Οκτωβρίου 2021. Η δουλειά της στη μελέτη της γυναικείας εργασίας και των αποτελεσμάτων της αγοράς εργασίας αποδεικνύεται από τον αντίκτυπό της στους τομείς της οικονομίας και της οικονομικής ιστορίας – συμπεριλαμβανομένων των γυναικών ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη. 

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news