More

    Γιατί οι γυναίκες στη Νότια Κορέα αρνούνται να βγαίνουν με άνδρες (video)

    Μια περίεργη κατάσταση που φαίνεται πως παίρνει διαστάσεις στο νότιο τμήμα της Κορεατικής χερσόνησου, εξελίσσεται με τους κοινωνιολόγους της χώρας να έχουν αρχίσει να το μελετούν.

    Οι γυναίκες στη Νότια Κορέα, ηλικίας 25 με 55 έτη, δεν θέλουν σχέσεις με το ανδρικό φύλο σε σημείο που δεν θέλουν καν να βούνε ραντεβού μαζί τους. Το φαινόμενο έχει πάρει και όνομα, το κίνημα 4Β.

    Όπως υποστηρίζουν γυναίκες που μίλησαν για αυτό το φαινόμενο, στη Κορέα τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν υποστεί έναν ακραίο μισογυνισμό.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι τη τελευταία δεκαετία έχουν εκτοξευθεί οι ιστοσελίδες με ακραία φρασεολογία για τις γυναίκες, ενώ και τα site έχουν αυξήσει το περιεχόμενό τους όπου οι γυναίκες είναι απλά σώματα για σeξουαλική ευχαρίστηση.

    Στην αστυνομία οι καταγραφές από επιθέσεις από άνδρες σε δημόσιους χώρους, ήταν καθημερινό φαινόμενο με αποκορύφωμα τη δολοφονία μιας κοπέλας σε δημόσια τουαλέτα το 2016.

    Όμως στην εποχή του διαδικτύου, βία δεν είναι μόνο η σωματική. Τα ψηφιακά εγκλήματα μπήκαν στη ζωή των γυναικών στη Κορέα με το revenge ρorn και τις φωτογραφίες κάτω από τις φούστες των γυναικών να παίρνουν διαστάσεις επιδημίας.

    Το 2019, υπήρξαν δύο σοκαριστικά περιστατικά που αφορούσαν ψηφιακά σeξουαλικά εγκλήματα.

    Στο ένα, κάποιοι άντρες αστέρες της K-pop παραπέμφθηκαν σε δίκη για βιντεοσκόπηση και κυκλοφορία βίντεο με γυναίκες σε ομαδικά chatrooms χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

    Λίγους μήνες αργότερα, οι Κορεάτες σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν για αυτό που έγινε γνωστό ως «περιστατικό του Nth Room», κατά το οποίο εκατοντάδες δράστες – κυρίως άνδρες – διέπραξαν ψηφιακά σeξουαλικά εγκλήματα σε δεκάδες γυναίκες και ανήλικες.

    Στον εκβιασμό των γυναικών βοηθούσε και ένας νόμος στη Νότια Κορέα που θεωρεί παράνομη τη διακίνηση γυμνού περιεχομένου, ακόμα και αν είναι μεταξύ ενός ζευγαριού για παράδειγμα.

    Έτσι πολλές φορές οι κοπέλες που είχαν προχωρήσει σε ανταλλαγή γυμνών φωτογραφιών κινδύνευαν να βρεθούν σε κάποιο αστυνομικό τμήμα.

    Όλα αυτά μαζι με την φτωχοποιήση ενός αρκετά μεγάλου μέρους της κοινωνίας στη Νότια Κορέα, αλλά και την έκρηξη της ανεργίας, συνέβαλαν στη δημιουργία ενός πολύ αρνητικού κλίματος ανάμεσα στα δύο φύλα.

    Οι ψυχολόγοι πλέον κάνουν λόγο για αδιαφορία από τη πλευρά των γυναικών να συνάψουν σχέση, ή να παντρευτούν με κάποιον Κορεάτη.

    Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο ανάμεσα στις γυναικες από τη Νότια Κορέα και τους άνδρες που ζούνε στη Νότια Κορέα και προέρχονται από άλλες χώρες.

    Η κυβέρνηση υπό το φόβο δημιουργίας δημογραφικού προβλήματος έχει αρχίσει και ασχολείται με το ζήτημα με τη δημιουργία επιτροπής από ειδικούς, που θα συζητήσει αν οι θεσμοί δημιουργούν τις συνθήκες για τη ύπαρξη αυτού του φαινομένου.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news