More

    Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

     

    Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Καλλιόπη Κυριακίδου για την απώλεια της αγαπημένης της μητέρας.

    Η εκλιπούσα αποτέλεσε υπόδειγμα συζύγου, μητέρας και γιαγιάς, που πορεύτηκε με αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα στη ζωή της.

    Συμπαραστεκόμαστε στο βαρύ πένθος της οικογένειας και των οικείων της.


    Η σημασία της καλής διατροφής για την υγεία μας

    Η διατροφή μας έχει μεγάλη επίδραση στην υγεία μας και είναι σημαντικό να επιλέγουμε τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για να διατηρούμε το σώμα μας υγιές. Μια καλή διατροφή περιλαμβάνει ισορροπημένη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, ολικών σιτηρών, πρωτεΐνης και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

    Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν πολλές βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα μας και προστατεύουν τον οργανισμό μας από ασθένειες. Οι ολικοί σίτοι είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες που βοηθούν στη ρύθμιση του πεπτικού συστήματος και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

    Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και τη συντήρηση των μυών και για την παραγωγή ενέργειας. Οι πηγές πρωτεΐνης περιλαμβάνουν το κρέας, τα ψάρια, τους όσπριες και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Τέλος, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο ψάρι, τα αποκαλούμενα “καλά” λιπαρά οξέα, έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

    Επιλέγοντας τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, μπορούμε να ενισχύσουμε την υγεία μας και να προστατευθούμε από διάφορες ασθένειες. Είναι σημαντικό να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή και να αποφεύγουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε άχρηστες ουσίες, όπως τα τρανς λιπίδια και την υδατάνθρακες.

    Με τη σωστή διατροφή, μπορούμε να ενισχύσουμε την υγεία μας και να απολαμβάνουμε έναν υγιή τρόπο ζωής. Αξίζει να επενδύσουμε στην υγιεινή διατροφή μας για ένα ενεργό και ευτυχισμένο μέλλον.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news