More

    Δήμος Εορδαίας: Πραγματοποιήθηκε η συζήτηση για την επικαιροποίησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης 2021-27

     

    Ο Δήμος Εορδαίας διενεργεί διαδικασίες επικαιροποίησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) για την προγραμματική περίοδο 2021-2027 και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ανοιχτής δημόσιας διαβούλευσης με φορείς, πολίτες και συλλογικότητες, στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου ((https://www.eordaia.gov.gr ) και έχει αναρτηθεί πληροφοριακό υλικό και αντίστοιχη φόρμα υποβολής προτάσεων.

    Στο πλαίσιο αυτής της διαβούλευσης επιπλέον πραγματοποιήθηκε την χθες το πρωί, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και ανοιχτή συζήτηση με τα μέλη της ομάδα διακυβέρνησης που έχει συσταθεί για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) του Δήμου Εορδαίας, υπηρεσιακά στελέχη καθώς και εξωτερικούς εμπειρογνώμονες .

    Στη συζήτηση αυτή παρέστησαν μεταξύ των άλλων και εκπρόσωποι από τους εξής φορείς : Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, Οικονομικό Επιμελητήριο, Σύλλογος ΑμεΑ, ΕΚΕΤΑ κ.λ.π..

    Στη διάρκεια της έγινε παρουσίαση του Σχεδίου της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) και ακολούθησε συζήτηση και σημαντικές τοποθετήσεις επί του Σχεδίου της Επικαιροποιημένης ΒΑΑ του Δήμου Εορδαίας (περιοχή παρέμβασης) από τους εκπροσώπους των φορέων, εξωτερικούς εμπειρογνώμονες και υπηρεσιακά στελέχη.

    Με τη συζήτηση αυτή και μετά την ολοκλήρωση και της ανοιχτής δημόσιας διαβούλευσης, ολοκληρώνεται ο δημόσιος διάλογος, ώστε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθεί το Επικαιροποιημένο Σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Εορδαίας για την προγραμματική 2021-2027.

    Το οριστικοποιημένο Σχέδιο στη συνέχεια θα υποβληθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο και συνακόλουθα και στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, ενώ θα υλοποιηθεί με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας, μέσω κυρίως του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» του ΕΣΠΑ 2021-2027, καθώς και από άλλες συμπληρωματικές πηγές χρηματοδότησης.

    Οι σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις έχουν αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε. Με την αύξηση της ψηφιακής συνδεσιμότητας, η απόσταση μεταξύ ατόμων και χώρων έχει συρρικνωθεί, επιτρέποντας σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις να επικοινωνούν και να συνεργάζονται ακόμη και όταν βρίσκονται σε απόσταση.

    Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές που προκύπτουν από αυτήν την ψηφιοποίηση είναι ο τρόπος με τον οποίο διεξάγονται οι εργασίες. Η εργασία από απόσταση έχει γίνει ολοένα και πιο δημοφιλής, καθώς οι εργαζόμενοι μπορούν πλέον να εκτελούν τα καθήκοντά τους από οπουδήποτε υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να επιλέξουν τον χώρο εργασίας τους βάσει των προσωπικών τους αναγκών, και όχι μόνο βάσει της γεωγραφικής τους τοποθεσίας.

    Πέραν της εργασίας από απόσταση, οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν επίσης επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε. Η χρήση των κινητών τηλεφώνων, των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και των κοινωνικών μέσων έχει κάνει πιο εύκολη και γρήγορη την επικοινωνία, επιτρέποντας μας να είμαστε συνδεδεμένοι με τους συναδέλφους μας και τους πελάτες μας σε κάθε στιγμή και από οπουδήποτε βρισκόμαστε.

    Ωστόσο, παρά τα πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρει η τεχνολογία, υπάρχουν και αρνητικές πτυχές που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Η υπερβολική εξάρτηση από την τεχνολογία μπορεί να οδηγήσει σε απομόνωση και έλλειψη φυσικής επαφής. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να βρούμε τον κατάλληλο ισορροπία μεταξύ χρήσης τεχνολογίας και ανθρώπινης επαφής.

    Συνολικά, η τεχνολογία έχει επηρεάσει τρόπους ζωής και εργασίας και έχει δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη και καινοτομία. Είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε αυτές τις ευκαιρίες με σοφία και να εξελίξουμε την τεχνολογία με τρόπο που θα συμβάλει στην ευημερία και την ευτυχία της ανθρωπότητας.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news