More

    Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί γνωστά μπισκότα

     

    Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, «καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο αυγό, να μην καταναλώσουν τα φυτικά μπισκότα Vegano με βρώμη και χαρούπι, της Βιολάντα ΑΕ, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 13-05-2024 και αριθμό παρτίδας lot 051306, που παράγεται από την εταιρεία “Βιομηχανία Μπισκότων Βιολάντα Α.Ε.”, με έδρα το 6ο χιλ. Τρικάλων – Καρδίτσας».

    Το συγκεκριμένο προϊόν που ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ εξετάστηκε από το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ, όπου διαπιστώθηκε ότι περιείχε αλλεργιογόνο ουσία, και ειδικότερα αυγό.

    Ωστόσο, το συγκεκριμένο προϊόν δεν φέρει σχετική με το αυγό ένδειξη στην επισήμανση. Γι’ αυτόν τον λόγο ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

    lifo.gr


    Πόσο συχνά αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στην επικοινωνία; Πολλές φορές, οι λέξεις μας μπορεί να μην μεταφέρουν το μήνυμά μας με αποτελεσματικό τρόπο. Η επικοινωνία είναι ένα κλειδί για την επίτευξη επιτυχίας σε κάθε πτυχή της ζωής μας, είτε πρόκειται για προσωπικές, ερωτικές, επαγγελματικές σχέσεις, ή ακόμα και για την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων.

    Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι η επικοινωνία δεν περιορίζεται μόνο στα λεγόμενα μας. Η μη-προφορική επικοινωνία, όπως η σωματική γλώσσα, οι εκφράσεις του προσώπου, και ο τόνος της φωνής, παίζουν επίσης έναν σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματική επικοινωνία.

    Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσουμε τις δεξιότητές μας στην επικοινωνία. Ένας από αυτούς είναι η ενεργητική ακρόαση, που σημαίνει να δίνουμε πλήρη προσοχή στον ομιλητή, να κατανοούμε τα συναισθήματά του και τις ανάγκες του, και να αποδεικνύουμε ότι τον ακούμε με μη-λεκτικές ένδειξεις, όπως θετικές εκφράσεις του προσώπου και κίνηση.

    Έναν άλλο τρόπο για να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας είναι να είμαστε σαφείς και συγκεκριμένοι στις εκφράσεις μας. Χρησιμοποιώντας απλή και κατανοητή γλώσσα, μπορούμε να μειώσουμε την πιθανότητα παρερμηνείας και παρεξήγησης.

    Τέλος, η επικοινωνία απαιτεί ειλικρίνεια και ειλικρίνεια από όλα τα μέρη που εμπλέκονται. Να εκφράζουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας με τρόπο που να αντανακλά την πραγματική μας πεποίθηση, χωρίς να φοβόμαστε τις ενδεχόμενες αντιδράσεις των άλλων.

    Συνοψίζοντας, η επικοινωνία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε επιτυχημένης σχέσης και κάθε προσπάθειας να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις. Με ενεργή ακρόαση, σαφή και συγκεκριμένη έκφραση, και ειλικρίνεια, μπορούμε να βελτιώσουμε τις επικοινωνιακές μας δεξιότητες και να επιτύχουμε εποικοδομητικές και επωφελείς σχέσεις με τους γύρω μας.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news