More

    Δωρεά του κ. Πάρη Καραχάλιου στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

     

    Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας “Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου” ευχαριστεί θερμά τον πρώην μαέστρο της Φιλαρμονικής του Δήμου Κοζάνης “Πανδώρα” κύριο Πάρη Καραχάλιο για την παραχώρηση χειρόγραφων παρτιτούρων που συνέγραψε ο αείμνηστος πατέρας του και προηγούμενος μαέστρος της “Πανδώρας” Ελευθέριος Καραχάλιος με μουσική ελληνικών χορών από όλη την Ελλάδα, με πρώτη από όλες αυτών από τη Σιάτιστα και την Κοζάνη.

    Οι παρτιτούρες αφορούν πνευστά όργανα φιλαρμονικής και θα αξιοποιηθούν από τους καθηγητές και μαθητές του Συνόλου Παραδοσιακής Ορχήστρας του σχολείου μας.

    Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας θεωρεί πολύ σημαντική αυτή τη δωρεά από το αρχείο της οικογένειας Καραχάλιου γιατί το τροφοδοτεί με πολύτιμο αρχειακό υλικό. Έτσι λοιπόν το πνεύμα του πατέρα του, με το ταλέντο του αλλά και τη μεγάλη του αγάπη για τα παιδιά και τη νεολαία γενικότερα, μάλιστα σε δύσκολους καιρούς, θα συνεχίσει να είναι ζωντανό μέσα στο σχολείο μας, συντροφεύοντας τους καθηγητές και τους μαθητές στις μουσικές αναζητήσεις τους.

    Ευχόμαστε στον κύριο Πάρη Καραχάλιο υγεία, μακροημέρευση και να συνεχίσει να προσφέρει με την εμπειρία του στον τόπο μας και στις επόμενες γενιές.


    Γιατί ο εθισμός στα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να είναι επικίνδυνος για την υγεία μας

    Το φαινόμενο της εθιστικής χρήσης κοινωνικών δικτύων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, και αποτελεί πλέον έναν σοβαρό παράγοντα κινδύνου για την ψυχική και σωματική μας υγεία. Ο καταναγκαστικός έλεγχος και η υπερβολική χρήση των κοινωνικών δικτύων μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα, όπως η μείωση της προσωπικής ευτυχίας, η απομόνωση και η ανάπτυξη αναπτυξιακών διαταραχών.

    Η συνεχής παρακολούθηση και συμμετοχή σε κοινωνικά δίκτυα μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη ύπνου και στρες, καθώς οι χρήστες αισθάνονται την ανάγκη να είναι συνεχώς συνδεδεμένοι και ενημερωμένοι. Επιπλέον, η υπερβολική εκτεθεισή μας σε τέτοια πλατφόρμα μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή αυτοεκτίμηση και αύξηση του συναισθήματος της μοναξιάς.

    Για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, είναι σημαντικό να βρούμε ισορροπία μεταξύ της χρήσης των κοινωνικών δικτύων και της πραγματικής ζωής. Πρέπει να θέσουμε όρια στον χρόνο που αφιερώνουμε σε αυτές τις πλατφόρμες και να επικεντρωθούμε στις πραγματικές κοινωνικές σχέσεις και δραστηριότητες. Επιπλέον, είναι σημαντικό να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή και να ασκούμε τακτικά, προκειμένου να διατηρήσουμε την ψυχική και σωματική μας υγεία.

    Τελικά, η εθιστική χρήση κοινωνικών δικτύων αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα για την υγεία μας και απαιτεί προσεκτική διαχείριση. Είναι σημαντικό να είμαστε ενήμεροι για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη ζωή μας και να προσπαθούμε να έχουμε έναν υγιή τρόπο ζωής, με ισορροπία ανάμεσα στην ψηφιακή και την πραγματική μας ύπαρξη.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news