More

    Red velvet μελομακάρονα: Η συνταγή που πρέπει να αποθηκεύσεις (video)

    Aφού σας δείξαμε τους πολύχρωμους κουραμπιέδες, ήρθε η ώρα για τα απίστευτα, red velvet μελομακάρονα! Έχουν όσο λαχταριστή γεύση έχει ένα κομμάτι από το αγαπημένο κόκκινο κέικ και θα δείτε πως θα τα κάνετε ξανά και ξανά!

    Υλικά

    350 γρ σπορέλαιο
    150 γρ ελαιόλαδο
    100 γρ ζάχαρη καστανή
    1 κ.γλ. κανέλα
    1 κ.γλ. τζίντζερ
    1 κ.γλ. γαρύφαλλο
    1 κ.γλ. αλάτι
    5 γρ κακάο
    250 ml χυμός πορτοκαλιού
    1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
    100 ml κονιάκ
    100 γρ καλαμποκάλευρο
    900 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    κόκκινο χρώμα ζαχ/κής σε τζελ μορφή

    Υλικά για το σιρόπι:
    500 γρ νερό
    500 γρ ζάχαρη καστανή
    1 στικ κανέλας
    1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
    2 κ. σ. μέλι

    Υλικά για το γλάσο κρέμας τυριού:
    2 κ.σ. τυρί κρέμα
    1 κ.γλ. γάλα
    1 βανίλια
    λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
    5 κ.σ. άχνη ζάχαρη

    Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τα λάδια, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το τζίντζερ, το αλάτι και ανακατέψτε. Προσθέστε το κακάο και το χρώμα ζαχ/κής και ανακατέψτε. Προσθέστε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, ανακατέψτε μέχρι να αφρίσει, ρίξτε το στο μπολ και ανακατέψτε.

    Ρίξτε το κονιάκ και ανακατέψτε. Προσθέστε ανακατεμένα και κοσκινισμένα τα δύο αλεύρια και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να πάρετε ένα κόκκινο μαλακό ζυμάρι. Πλάστε τα μελομακάρονα σε οβάλ σχήμα ή ότι σχήμα θέλετε εσείς και προσπαθήστε να τα κάνετε ισομεγέθη. Τρυπήστε την επιφάνειά τους με ένα πιρούνι και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C στον αέρα για 18-20 λεπτά.

    Αφήστε τα να κρυώσουν και φτιάξτε το σιρόπι προσθέτοντας σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το μέλι και βάλτε την σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε το μέλι. Βάλτε τα κρύα μελομακάρονα στο καυτό σιρόπι για 30-45 δευτερόλεπτα και τοποθετήστε τα σε πιατέλα. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά και προετοιμάστε το γλάσο κρέμας τυριού. Σε ένα μικρό μπολ προσθέστε το τυρί κρέμα με το γάλα και λιώστε το σε φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα.

    Προσθέστε τις σταγόνες λεμονιού, τη βανίλια και την άχνη και ανακατέψτε μέχρι να έχετε την επιθυμητή σύσταση στο γλάσο σας και διακοσμήστε. Τα Red Velvet μελομακάρονα είναι έτοιμα.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news