More

    Παρακολουθώντας διαλέξεις με το ολόγραμμα του Αϊνστάιν

    Οι φοιτητές των πανεπιστημίων θα μπορούσαν σύντομα να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις των μαθημάτων τους με ομιλητές τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, τον Νεύτωνα ή τον Στίβεν Χόκινγκ, με την βοήθεια μιας πρωτοποριακής τεχνολογίας ολογραμμάτων.

    Όλοι όσοι σπουδάζουν αλλά και όσοι και όσες σπουδάσαμε γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να κρατήσουμε την προσοχή μας στις διαλέξεις ή να αντισταθούμε τα πρωινά σε έναν ύπνο διάρκειας μιας ακαδημαϊκής ώρας, στα πίσω έδρανα του αμφιθεάτρου. Φανταστείτε τώρα πόσο διαφορετικές και ενδιαφέρουσες θα ήταν οι διαλέξεις αν δίνονταν από τον ίδιο τον Αϊνστάιν. Αυτό το σενάριο δεν είναι καθόλου φανταστικό και για την ακρίβεια ήδη υπάρχει πανεπιστήμιο στο οποίο διδάσκει ο Αϊνστάιν.

    Βέβαια δεν μιλάμε για νεκρανάσταση του διάσημου φυσικού αλλά για το ολόγραμμά του με την βοήθεια μια τεχνολογικής μονάδας σε σχήμα κουτιού από την εταιρία Proto με έδρα το Λος Άντζελες. Η συσκευή της Proto χρησιμοποιεί την ίδια ολογραφική τεχνολογία η οποία στο παρελθόν “ανέστησε” και επανάφερε στην μουσική σκηνή διάσημους τραγουδιστές όπως ο Ρόυ Όρμπισον και ο Τούπακ Σακούρ.

    Το Πανεπιστήμιο Λάφμποροου της Βρετανίας έχει γίνει το πρώτο πανεπιστήμιο που χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Proto ώστε να ενισχύσει την εμπειρία της διδασκαλίας. Πλέον, προσκεκλημένοι ομιλητές πανεπιστημίων και βιομηχανιών μπορούν να βρεθούν στο ίδιο αμφιθέατρο με τους φοιτητές και να απαντήσουν στα ερωτήματά τους. Επιπλέον, οι καθηγητές μπορούν να προ ηχογραφήσουν την ομιλία τους και με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης να αλληλοεπιδράσουν με τους φοιτητές σαν να ήταν εκεί.

    Παρακολουθώντας διαλέξεις με το ολόγραμμα του ΑϊνστάινΠαρακολουθώντας διαλέξεις με το ολόγραμμα του Αϊνστάιν
    Οι καθηγητές Vikki Locke και Gary Burnett από το Πανεπιστήμιο του Λάφμποροου παρουσιάζουν την τεχνολογία της Proto

    Η τεχνολογία των ολογραμμάτων μπορεί να απεικονίσει και τρισδιάστατα αντικείμενα με μεγάλη λεπτομέρεια. Όπως μια μακέτα αρχιτεκτονικής, ένα μηχανικό εξάρτημα, μέχρι προϊόντα μόδας και σχεδίου για ευρύτερα κοινά.

    Ακόμη και ο πιο αδιάφορος ή τεμπέλης φοιτητής θα ενθουσιαζόταν από μια διάλεξη με το ολόγραμμα του Αϊνστάιν ή το ολόγραμμα του Νεύτωνα…

    Ο ιδρυτής της εταιρίας, David Nussbaum, είπε χαρακτηριστικά πως: “Η Proto έχει την τεχνολογία να προβάλει την εικόνα του Στίβεν Χόκινγκ ή οποιουδήποτε άλλου ατόμου, και να φαίνεται σαν να είναι πραγματικά εκεί. Μπορούμε να το συνδυάσουμε με παρουσιάσεις βιβλίων και διαλέξεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης – οτιδήποτε μπορεί να σχετιστεί με τον Χόκινγκ και να αλληλοεπιδράσουμε μαζί του.”

    Ο Nussbaum ελπίζει πως τους επόμενους 18 μήνες η τεχνολογία της Proto θα βελτιωθεί περισσότερο και θα είναι διαθέσιμη για λιγότερο από 925€.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news