More

    Παρασκευή Κόντα: Συνέντευξη με μια καθηγήτρια σε Σχολείο Φυλακών

    Το Σχολείο Φυλακών είναι η ανοιχτή πόρτα που φέρνει μία «χαραμάδα φωτός» προς την ελευθερία. Η Παρασκευή Κόντα είναι Διευθύντρια της Εκπαιδευτικής Δομής στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού, που δείχνει αυτή τη χαραμάδα στους κρατούμενους.

    Το Σχολείο Φυλακών είναι η ευκαιρία που χρειάζονται οι κρατούμενοι ώστε να επανενταχθούν στην κοινωνία ομαλά, μας λέει. 

    Παρασκευή Κόντα: Συνέντευξη με μια καθηγήτρια σε Σχολείο ΦυλακώνΠαρασκευή Κόντα: Συνέντευξη με μια καθηγήτρια σε Σχολείο Φυλακών
    Παρασκευή Κόντα

    Το σχολείο φυλακών αναδεικνύει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο της ανακούφισης, της ανασυγκρότησης και της εκπαίδευσης των κρατουμένων.

    Οι καθηγητές που εργάζονται σε αυτά τα σχολεία διαδραματίζουν σπουδαίο έργο. Ο ρόλος τους δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή μαθησιακών ευκαιριών, αλλά επεκτείνεται στην παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και διαχείριση συμπεριφορικών προβλημάτων.

    Εκτός από την εκπαιδευτική διάσταση, οι καθηγητές σε σχολεία φυλακών διεξάγουν προγράμματα ενσυναίσθησης, εκπαίδευσης στις δεξιότητες ζωής και προετοιμασίας για την επανένταξη στην κοινωνία.

    Έργο το οποίο συμβάλλει στην εξάλειψη της επαναληπτικής εγκληματικότητας και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων που απαιτούνται για μια επιτυχή επανένταξη στην κοινωνία.

    Οι καθηγητές σε σχολεία φυλακών αποτελούν συχνά πηγή εμπιστοσύνης και στήριξης για τους κρατουμένους, βοηθώντας τους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους.

    Με τον τρόπο αυτό, οι καθηγητές στα σχολεία φυλακών συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πιο εποικοδομητικού και ανθρώπινου περιβάλλοντος μέσα στις φυλακές.

    Είναι ο σύνδεσμος των μαθητών-κρατουμένων με τον έξω κόσμο.

    Γι αυτό το λόγο οι εκπαιδευτικοί μέσα στις φυλακές αποτελούν έναν από τους πολυτιμότερους συμβούλους της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με στόχο την εξεύρεση άμεσων λύσεων στα προβλήματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

    Ακούστε αναλυτικά όλα όσα είπε η Παρασκευή Κόντα – Διευθύντρια της Εκπαιδευτικής Δομής σε Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού στο Κανάλι Ένα 90,4 FM και την εκπομπή «Από Σαράντα Κύματα» με τη Χρύσα Σαραντοπούλου:

    “Όπου ανοίγει ένα σχολείο, 
    κλείνει μία φυλακή” 

    Διαβάστε ακόμη:

    Σχολείο Φυλακών: Η αξία των εκπαιδευτικών δομών στα Σωφρονιστικά Καταστήματα

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news