More

    Βασίλισσα Λετίθια: Βιβλίο – «βόμβα» για την απιστία της και τα κρυφά ταξίδια στην Νέα Υόρκη

    Οι αποκαλύψεις για το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας δεν έχουν τέλος. Μετά τους ισχυρισμούς του γαμπρού της βασίλισσας Λετίθια ότι είχαν εξωσυζυγική σχέση κατά την διάρκεια του γάμου της με τον βασιλιά Φελίπε ένα νέο βιβλίο ήρθε να βάλει φωτιά στο ισπανικό παλάτι.

    Στο βιβλίο με τίτλο «Οι σιωπές της Λετίθια» ο βετεράνος βασιλικός ανταποκριτής Jaime Peñafiel ισχυρίζεται ότι η βασίλισσα της Ισπανίας απιστούσε συχνά στην σχέση της με τον «διαλυμένο σύζυγό της». Μάλιστα η βασίλισσα Λετίθια φέρεται να πήγαινε με τον εραστή της μυστικά ταξίδια στην Νέα Υόρκη, ενώ ο βασιλιάς Φελίπε ζητούσε συνεχή ενημέρωση από τους σωματοφύλακες της.

    Σύμφωνα με το βιβλίο, οι βασιλικοί σωματοφύλακες συνόδευσαν τη Λετίθια και τον γαμπρό της Jaime del Burgo σε μια μυστική επίσκεψη στη Νέα Υόρκη το 2011, ενώ για το ταξίδι θα έπρεπε να γνώριζε και ο σύζυγός της.

    «Οι σωματοφύλακες που προστάτευαν τη Λετίθια όπου και με όποιον κι αν πήγαινε, είχαν την υποχρέωση να ενημερώνουν. Γι’ αυτό και ο Φελίπε έπρεπε να γνωρίζει ότι η Λετίθια τον απατούσε σε πραγματικό χρόνο, δεδομένου ότι οι εν λόγω σωματοφύλακες τη συνοδεύουν όταν έχει επίσημες εκδηλώσεις και όταν δεν έχει», γράφει ο δημοσιογράφος.

    Η βασίλισσα της Ισπανίας φέρεται να έκανε δύο ταξίδια με τον γαμπρό της στην Νέα Υόρκη, με τον οποίο ήταν σε σχέση πριν γνωρίσει τον βασιλιά Φελίπε το 2002.

    Η βασίλισσα Λετίθια με τον σύζυγό της, βασιλιά Φελίπε (πρώτοι από αριστερά) με την βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας κατά την επίσκεψη τους στο Άμστερνταμ. Πηγή: EPA

    Σε μια πτήση από τη Μαδρίτη προς τη Νέα Υόρκη τον Νοέμβριο του 2012, ο καλλιτέχνης Cristobal Toral εντόπισε τη βασίλισσα Λετίθια να ταξιδεύει με έναν άνδρα που πιστεύεται ότι ήταν ο del Burgo, σύμφωνα με το βιβλίο.

    Ο Toral πέρασε δίπλα από την βασίλισσα όπως πήγαινε στον διάδρομο για την τουαλέτα. Το γεγονός ότι κάλυψε το πρόσωπό της τον έκανε να αμφιβάλλει για το εάν ήταν η βασίλισσα Λετίθια με την οποία είχαν συναντηθεί λίγο καιρό πριν στην ισπανική πρεσβεία του, όπου συνομίλησε μαζί της με εκείνη να επιδεικνύει ότι είχε μεγάλο θαυμασμό για τη ζωγραφική του, γράφει ο Peñafiel.

    Ο Peñafiel υποστηρίζει ότι ο 56χρονος βασιλιάς ήταν συντετριμμένος από την προδοσία της συζύγου του και πλέον θέλει να φύγει από τον γάμο τους. Το βιβλίο εμβαθύνει στο παρελθόν της βασίλισσας Λετίθια, πρώην δημοσιογράφου, η οποία γεννήθηκε στο Οβιέδο της Αστούριας,

    Διηγείται πώς εργάστηκε ως πωλήτρια τσιγάρων ενώ ζούσε στο Μεξικό και πώς οι αξιωματούχοι της ισπανικής κυβέρνησης προσπάθησαν να αποκρύψουν έναν γυμνόστηθο πίνακα της, που φιλοτέχνησε ο Κουβανός καλλιτέχνης, Waldo Waldo Saavedra, πριν από τον γάμο της με τον Φελίπε.

    Ο del Burgo ισχυρίζεται ότι γνώρισε την βασίλισσα πριν από το 2000, όταν ήταν παρουσιάστρια ειδήσεων. Είπε ότι ήταν κοντά στο να της ζητήσει να τον παντρευτεί όταν εκείνη του αποκάλυψε ότι έβγαινε με έναν «διπλωμάτη«, ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν ο τότε πρίγκιπας Φελίπε.

    Όσο έβγαινε με τον Φελίπε, γράφει ο Peñafiel, η Λετίθια έφυγε για την Κόστα Ρίκα, προφανώς για να κάνει τον βασιλιά να ζηλέψει. Ο συγγραφέας μιλάει για «στρατηγική» της Λετίθια για να βασανίσει τον βασιλιά Φελίπε, ο οποίος ήταν τρελά ερωτευμένος μαζί της και θεωρούσε απαράδεκτη την απόσταση μεταξύ τους.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news