More

    Εθελοντές μετακόμισαν σε ένα περιβάλλον όμοιο με αυτό του πλανήτη Άρη για 378 μέρες

    Το Σάββατο τέσσερις εθελοντές θα ολοκληρώσουν μια παραμονή 378 ημερών σε ένα περιβάλλον που μοιάζει με  αυτό του Άρη.

    Το περιβάλλον αυτό που ταιριάζει με αυτό του πλανήτη Άρη βρίσκεται στο Διαστημικό Κέντρο Johnson της NASA στο Χιούστον. Μέσα στην τρισδιάστατα εκτυπωμένη δομή των 1.700 τετραγωνικών μέτρων, το πλήρωμα θα έχει ολοκληρώσει την πρώτη από τις τρεις αποστολές που ονομάζονται «Crew Health and Performance Exploration Analog» ή αλλιώς «CHAPEA».

    Πρόκειται για δοκιμές πεδίου σε τοποθεσίες παρόμοιες με τα ακραία περιβάλλοντα του διαστήματος.

    Η αποστολή του πληρώματος CHAPEA περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες που παρακολουθούνται στενά όπως «περιπάτους στον Άρη» που γίνονται μέσα σε ένα κουτί γεμάτο με κόκκινη άμμο προκειμένου να μοιάζει με το αρειανό τοπίο.

    Χρησιμοποίησαν επίσης μια τεχνολογία παρόμοια με τα συστήματα εσωτερικής οικιακής κηπουρικής για την καλλιέργεια λαχανικών όπως οι ντομάτες. Συνολικά, οι γνώσεις που αποκτήθηκαν από το CHAPEA θα βοηθήσουν τη NASA να προετοιμαστεί για μελλοντικές αποστολές στον Άρη.

    Την ώρα που οι ένοικοι του Mars Dune Alpha μετακομίζουν, δύο ακόμη διαφορετικά εθελοντικά πληρώματα θα πάρουν τη θέση τους για ετήσιες αποστολές, φέρνοντας κάθε φορά τους επιστήμονες πιο κοντά στον τελικό στόχο: την αποστολή αστροναυτών στον Άρη.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news