Οι καριόκες αποτελούν έναν από τους πιο λαχταριστούς και αγαπημένους γλυκούς πειρασμούς στην ελληνική κουζίνα. Πρόκειται για ένα γλυκό που συνδυάζει σοκολάτα, καρύδια, και ένα μοναδικό μείγμα υλικών, προσφέροντας μια εκρηκτική γεύση που δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε :
370 γρ νιφάδες βρώμης
500 γρ κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
300 γρ βραστό νερό
4-5 σταγόνες βανίλιας
1 κτγ κανέλα
80 γρ καρύδια
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
400 γρ λιωμένη κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
- Σε έναν πολυκόφτη θρυμματίζουμε τις νιφάδες βρώμης.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βραστό νερο, την κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ανάβουμε την φωτιά σε χαμηλή ένταση και προσθέτουμε την υγρή βανίλια, την κανέλα και την θρυμματισμένη βρώμη.
- Ανακατεύουμε συνεχώς πάνω σε χαμηλή ένταση μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και δίνουμε σχήμα σαν σαλάμι κλείνοντας πολύ καλά τα πλαινά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Κόβουμε σε φέτες και βουτάμε το κάθε κομμάτι στην λιωμένη κουβερτούρα(την λιώσαμε σε μπεν μαρί).
- Τις αφήνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθούν.