More

    7 φυτά που αντέχουν στη ζέστη του καλοκαιριού (pics)

    Φωτ. αρχείου / pexels

    Αν τώρα ξεκινάς με την κηπουρική και τα φυτά και θέλεις να μάθεις ποια φυτά είναι ανθεκτικά στο καυτό ήλιο και την υπερβολική ζέστη των καλοκαιρινών μηνών, τότε διάβασε παρακάτω τις δικές μας προτάσεις για να πάρεις ιδέες.

    Ηλιοτρόπια

    Φωτ. αρχείου / pexels

    Τα ηλιοτρόπια αποτελούν την all time classic επιλογή του καλοκαιριού που όπως λέει και το όνομα τους θυμίζουν τον ήλιο και κατά συνέπεια είναι πιο ανθεκτικά σ’ εκείνον. Τα ηλιοτρόπια είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στη ζέστη και βεβαίως το καλοκαίρι είναι η εποχή που βρίσκονται σε πλήρη ανθοφορία.

    Πετούνια

    Φωτ. αρχείου / pexels

    Οι πανέμορφες πετούνιες είναι μεν ένα συνηθισμένο καλοκαιρινό φυτό, αλλά ταυτόχρονα και πολύ ανθεκτικό στην έντονη ζέστη και στην παρατεταμένη έκθεση στον δυνατό ήλιο. Δεν αγαπούν την υψηλή υγρασία και τη συχνή βροχή, ενώ η ανθοφορία τους διαρκεί από τις αρχές της άνοιξης μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου συνεχόμενα.

    Πλουμπάγκο

    Φωτ. αρχείου / pexels

    Το εντυπωσιακό μπλε γιασεμί, με το χαρακτηριστικό του πυκνό γυαλιστερό φύλλωμα παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στον ήλιο και τη ζέστη. Αναπτύσσεται σε όταν βρίσκεται σε θέσεις με έντονη ηλιοφάνεια και όσο περισσότερο ήλιο δέχεται καθημερινά, τόσο περισσότερο χαρίζει σε αφθονία τα υπέροχα γαλάζια λουλούδια του!

    Βουκαμβίλια

    Φωτ. αρχείου / pexels

    Το εντυπωσιακό αυτό λουλούδι που όλοι έχουμε θαυμάσει στα ελληνικά νησιά, είναι μία κλασική επιλογή για ανθεκτικά φυτά το καλοκαίρι. Αγαπά το πολύ φως και τον ήλιο, ενώ δεν έχει μεγάλες ανάγκες σε πότισμα.

    Κατιφές

    Φωτ. αρχείου / pexels

    Ο κατιφές είναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό και χρήσιμο φυτό που δε χρειάζεται πολλή φροντίδα και αντέχει το δυνατό ήλιο του μεσογειακού καλοκαιριού. Επίσης, δεν προσβάλλεται εύκολα από ασθένειες.

    Γεράνι

    Φωτ. αρχείου / pexels

    Το γεράνι είναι το κατεξοχήν ελληνικό καλοκαιρινό φυτό που όλοι έχουμε δει στην αυλή της γιαγιάς μας. Είναι ένα λουλούδι εξαιρετικά ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες που αγαπάει πολύ τον ήλιο, αλλά δεν αντέχει τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Στην ίδια οικογένεια με το γεράνι ανήκει το πελαργόνι και το μαστιχάκι, τα οποία είναι εξίσου ανθεκτικά στην ηλιοφάνεια και στη ζέστη.

    Λεβάντα

    Φωτ. αρχείου / pexels

    Η λεβάντα είναι μία εξαιρετική επιλογή για το μπαλκόνι ή τον κήπο, καθώς εκτός από το υπέροχο άρωμά της, είναι ανθεκτική στο ζεστό περιβάλλον του καλοκαιριού, αλλά και στις παγωνιές του χειμώνα.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news