More

    Ο Ρόμποκοπ στους δρόμους ‑ Ρομπότ θα χρησιμοποιείται για περιπολίες (video)

    Το Ρόμποκοπ μια θρυλική ταινία όπου ένας αστυνομικός χτυπημένος από μέλη μιας συμμορίας, για να παραμείνει στη ζωή παίρνει μέρος σε ένα αμφιλεγόμενο πρότζεκτ, όπου μισός άνθρωπος, μισός ρομπότ θα παρέχει τις υπηρεσίες του στην αστυνομία.

    Τώρα το 2024, σε μια εποχή όπου πραγματοποιούνται τεράστια άλματα στη ρομποτική και τη τεχνητή νοημοσύνη, φαίνεται πως τα σενάρια του Χόλιγουντ θα τα ζήσουμε στην πραγματικότητα.

    Στους δρόμους της Ατλάντα, οι πολίτες θα δούνε για πρώτη φορά ρομπότ να κάνει περιπολίες.

    Πρόκειται για ένα ρομπότ που κατασκευάστηκε από την Knightscope και το οποίο πραγματοποιεί περιπολίες στο Boulevard, όπου η εγκληματικότητα αυξήθηκε ραγδαία τους τελευταίους μήνες.

    «Βρίσκουμε σφαίρες στον δρόμο και άλλα παρόμοια πράγματα», δήλωσε ο Αντρέ Τζόνσον, ο οποίος ζει στην περιοχή. «Φοβάμαι! Βλέπω τα πάντα. Ακούω τα πάντα», πρόσθεσε.

    Το ρομπότ έχει βάρος 190 κιλά, ύψος 1,5μ. και μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα συλλέγοντας πληροφορίες τις οποίες θα μεταβιβάζει στο αστυνομικό τμήμα και τα περιπολικά που είναι σε υπηρεσία.

    Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει για τα προσωπικά δεδομένα και την παραβίαση των ελευθεριών των πολιτών, με την εταιρεία να προσπαθεί να καθησυχάσει τον κόσμο, λέγοντας πως δεν αποθηκεύονται πρόσωπα.

    Μένει να δούμε αν το δυστοπικό μέλλον που μας έδειχνε το Χόλιγουντ θα το ζήσουμε και στην πραγματικότητα…

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news