More

    Τα φιλορωσικά κόμματα τρομάζουν την Ευρώπη (pics)

    Από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο κόσμος διχάστηκε και το διαδίκτυο υπήρξε εύφορο έδαφος για αψιμαχίες χαμηλού επιπέδου.

    Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να έχει πάρει περίεργη τροχιά, αφού οι Ουκρανοί έχουν εισβάλλει σε ρωσικά εδάφη και οι Ρώσοι από τη πλεύρα τους σφυροκοπούν το Κίεβο και μεγάλες μονάδες παραγωγής ενέργειας, η Ευρώπη έχει έναν ακόμη πονοκέφαλο.

    Αυτόν της αύξησης της δημοφιλίας των κομμάτων που είναι φιλορωσικά και τάσσονται ανοιχτά υπέρ του Πούτιν.

    Οι περιφερειακές εκλογές σε τρία κρατίδια στην Ανατολική Γερμανία πρόκειται να έχουν εκπλήξεις, αφού όπως φαίνεσαι από τις δημοσκοπήσεις, τα φιλορωσικά κόμματα θα σημειώσουν μεγάλη αύξηση στα ποσοστά τους.

    Να σημειώσουμε πως η Γερμανία και η Κυβέρνησή της από την αρχή του πολέμου είναι ξεκάθαρα υπέρ κυρώσεων προς τη Ρωσία, και πως συμμετέχει και αυτή στα πακέτα βοήθειας προς τους Ουκρανούς.

    Μια επικείμενη αύξηση των ποσοστών των κομμάτων που θεωρούν πως ο Πούτιν έπραξε δίκαια την εισβολή στην Ουκρανία, θα αποσταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο τη χώρα.

    Η Ανατολική Γερμανία πολλά χρόνια μετά τη πτώση του τείχους του Βερολίνου, παραμένει σε οικονομική ανισότητα με το δυτικό κομμάτι της χώρας.

    Πολλοί, ένα 15% έχουν μετακινηθεί προς τα δυτικά και πλέον υπάρχει και δημογραφικό πρόβλημα στις περιοχές της Ανατολικής Γερμανίας.

    Μην ξεχνάμε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε την καριέρα του ως κατάσκοπος της KGB στη Δρέσδη της Ανατολικής Γερμανίας και, παρακολουθεί στενά αυτές τις εξελίξεις.

    Να σημειωθεί επίσης πως αρκετές φωνές στην Ευρώπη κάνουν λόγο για έναν αθέμητο πόλεμο παραπληροφόρησης από χάκερ της Ρωσίας, σε πολλές χώρες που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη Γηραιά Ήπειρο.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news