More

    Γεροβασίλη: «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να μην κερδίσει ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης»

    Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια για την προεδρία του κόμματος

    Η Όλγα Γεροβασίλη δεν θα είναι υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε η ίδια το πρωί της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου.

    Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε, πως η απόφασή της είναι να μην μετέχει στην εκλογική κούρσα, ενώ τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μεγάλη υπομονή με τον κύριο Κασσελάκη». Σύμφωνα με την ίδια «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε μεγάλη ανοχή στον Στέφανο Κασσελάκη. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να μην κερδίσει ξανά, θα συστρατευθώ για αυτόν τον σκοπό. Οι υποψήφιοι μπορεί να είναι παραπάνω από ένας, αλλά κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι ένας».

    Σημείωσε ωστόσο πως «ήμουν η πρώτη που έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου για τον κ. Κασσελάκη στο συνέδριο του Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια συντάχθηκα για τις ευρωεκλογές. Απόδειξη ότι ο νομός μου ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα». Ισχυρίστηκε δε, ότι «δεν επέλεξα για τον εαυτό μου τον ρόλο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Κι ας με έβαλαν εκεί». Δίνοντας παραδείγματα του διχαστικού κλίματος που περιγράφει στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως, «δεν ακούστηκαν πράγματα κι από τις δύο πλευρές, αλλά από τη μία. Η πλευρά των στελεχών που ήταν και παραμένουν ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπήκαν σε τέτοιο διάλογο. Μονόπλευρο ήταν» και έκανε λόγο για «οργανωμένο στρατό δολοφονίας χαρακτήρων», ο οποίος μάλιστα όπως είπε, «υπάρχει ακόμα».

    Για το επόμενο βήμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως, «αυτήν τη στιγμή το μείζον είναι το πώς θα φτάσουμε στις εκλογές. Πρέπει να αντιστραφούν οι όροι και εντός του ΣΥΡΙΖΑ». Για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε ότι, «στηρίχθηκε, δόθηκε χρόνος, δόθηκαν ευκαιρίες, έγιναν σχέσεις», τονίζοντας πως «δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα όλων που στηρίζουν τον Κασσελάκη, που συχνά είναι οπαδικός και έχει στοιχεία ακροδεξιάς». Ερωτηθείσα για το αν θα παραμείνει στο κόμμα, αν τελικά εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης, αντέστρεψε το ερώτημα λέγοντας, ότι «αν χάσει ο κ.Κασσελάκης, θα μείνει; Αυτοί που τον υποστηρίζουν θα μείνουν;» και είπε για τον εαυτό της πως πρόκειται για «δύσκολες απαντήσεις».

    Σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία με την Νέα Αριστερά είπε ότι «αυτή η συζήτηση ούτε έχει ξεκινήσει κι είναι πολύ πρόχειρη η συζήτηση» και βάζοντας το περίγραμμα σε έναν ιδεατό ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι, «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να είναι ένα κόμμα που μπορεί να δώσει λύση». Τέλος, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα απάντησε πως, αφενός «έχει επιλέξει να απέχει» αφετέρου «δεν πατρονάρει τις διαδικασίες». Κατέληξε διατυπώνοντας την προσωπική της άποψη για μια μεγάλη κεντροαριστερά παράταξη στη χώρα, με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, στην οποία θα μπορούσε να ήταν επικεφαλής ο Τσίπρας. Ξεκαθάρισε όμως ότι, πρόκειται για δική της θέση κι όχι του Αλέξη Τσίπρα.

    Στέφανος Κασσελάκης Όλγα Γεροβασίλη ΣΥΡΙΖΑ

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news