More

    Η διασημότερη και πιο αμφιλεγόμενη παρουσιάστρια στην Αμερική: Tην μισούν και τη λατρεύουν (video)

    Η Candace Owens γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1989 στο Στάμφορντ, Κονέκτικατ, και μεγάλωσε σε μια εργατική οικογένεια. Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν μικρή, και μεγάλωσε κυρίως με τους παππούδες της. Στο λύκειο, η Owens βίωσε ένα τραυματικό περιστατικό ρατσιστικής παρενόχλησης, όταν δέχτηκε απειλητικά και προσβλητικά τηλεφωνήματα από συμμαθητές της. Η οικογένειά της κατέθεσε μήνυση κατά της πόλης του Στάμφορντ και έλαβε αποζημίωση. Αυτό το συμβάν φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μετέπειτα πορεία της και την κριτική της σχετικά με τις ρατσιστικές εντάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Η Candace σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Ρόουντ Άιλαντ, αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές της. Πριν γίνει γνωστή ως πολιτική σχολιάστρια, εργάστηκε για λίγο σε μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων στη Νέα Υόρκη. Το αρχικό της ενδιαφέρον δεν ήταν η πολιτική, αλλά οι δημόσιες σχέσεις και η επιχειρηματικότητα. Μάλιστα, το 2015, δημιούργησε μια πλατφόρμα που λεγόταν “Degree180”, η οποία ασχολείτο με θέματα τρόπου ζωής και πολιτικών σχολίων από προοδευτική σκοπιά.

    Στροφή στη συντηρητική ιδεολογία
    Η Candace Owens δεν ξεκίνησε τη δημόσια ζωή της ως συντηρητική. Στην πραγματικότητα, σε πολλές πρώτες της εμφανίσεις και άρθρα είχε προοδευτική άποψη. Όμως, το 2016, άρχισε να αλλάζει τις πολιτικές της θέσεις και να προωθεί συντηρητικές ιδέες. Αυτή η αλλαγή έγινε πιο εμφανής το 2017, όταν δημιούργησε το “Red Pill Black”, ένα κανάλι στο YouTube που προωθούσε συντηρητικές απόψεις και έβαλλε κατά της Αριστεράς και του κινήματος “Black Lives Matter”.

    Η μεγάλη επιτυχία για την Owens ήρθε όταν προωθήθηκε από προσωπικότητες της συντηρητικής πλευράς, όπως ο Kanye West, ο οποίος την υπερασπίστηκε δημόσια το 2018, γράφοντας στο Twitter πως «αγαπά τον τρόπο που σκέφτεται η Candace Owens». Αυτό έφερε την Owens στο προσκήνιο της δημοσιότητας και της εξασφάλισε μια θέση στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ.

    Γιατί πολλοί την αντιπαθούν;
    Η Candace Owens είναι μια πολωτική φιγούρα, με πολλούς υποστηρικτές αλλά και επικριτές. Ένας από τους κύριους λόγους που προκαλεί αντιπάθειες είναι οι θέσεις της σε θέματα φυλής και ρατσισμού. Αν και είναι Αφροαμερικανίδα, η Owens έχει εκφράσει την άποψη ότι το κίνημα “Black Lives Matter” είναι λάθος και ότι η Αφροαμερικανική κοινότητα θα έπρεπε να αποδεσμευτεί από το “θύμα” ρόλο που της αποδίδεται. Αυτές οι απόψεις την έχουν φέρει σε αντιπαράθεση με πολλούς Αφροαμερικανούς ακτιβιστές και φιλελεύθερους σχολιαστές, οι οποίοι την κατηγορούν ότι υποβαθμίζει τις πραγματικές ανισότητες που αντιμετωπίζουν οι μαύροι στις ΗΠΑ.

    Επίσης, η Owens έχει εκφράσει αμφιβολίες σχετικά με την κλιματική αλλαγή, ενώ συχνά εκτοξεύει κριτική κατά του φεμινισμού και της LGBTQ+ κοινότητας, υποστηρίζοντας παραδοσιακές αξίες. Αυτές οι αμφιλεγόμενες θέσεις την έχουν κάνει ελκυστική σε συντηρητικά ακροατήρια, αλλά την έχουν αποξενώσει από πολλούς που την κατηγορούν ότι εκμεταλλεύεται τη φυλετική της ταυτότητα για να προωθήσει μια ατζέντα ενάντια στα δικαιώματα μειονοτήτων.

    Η Owens έγινε διάσημη κυρίως λόγω των δημόσιων εμφανίσεών της, της αμφιλεγόμενης παρουσίας της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και των δηλώσεών της σε σχέση με την πολιτική και κοινωνική κατάσταση των ΗΠΑ.

    Έχει συνεργαστεί με το συντηρητικό ίδρυμα “Turning Point USA”, όπου υπηρέτησε ως επικεφαλής επικοινωνίας, και υπήρξε τακτική προσκεκλημένη σε εκπομπές όπως το “Fox News” και το “The Daily Wire”, όπου προβάλλονται οι συντηρητικές απόψεις της.

    Ένα ακόμα κομβικό σημείο της καριέρας της ήταν η στήριξή της στον Donald Trump, τον οποίο έχει υπερασπιστεί ανοιχτά σε πολλές περιπτώσεις, παρά τις κατηγορίες για ρατσισμό που δέχτηκε κατά την προεδρία του.

    Η Candace Owens παντρεύτηκε τον George Farmer, έναν Βρετανό επενδυτή και γιο του Λόρδου Michael Farmer, το 2019. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει παιδιά, και η Owens μοιράζεται συχνά στιγμιότυπα της οικογενειακής της ζωής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο σύζυγός της είναι επίσης πολιτικά ενεργός και μοιράζεται παρόμοιες συντηρητικές απόψεις.

    Είτε την αγαπούν είτε την αντιπαθούν, η Owens έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ισχυρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον συντηρητικό πολιτικό χώρο.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news