More

    «Εμμανουέλα»: Η ταινία-θρύλος του 1974 απέκτησε remake αλλά οι κριτικοί… ξενέρωσαν

    Άλλο η Σίλβια Κριστέλ, άλλο η Νοεμί Μερλάντ – Η πιο… φεμινιστική εκδοχή της ταινίας που κάποτε «κόλασε» κοινό και κριτικούς, απογοητεύει όσους περίμεναν κάτι αντίστοιχο…

    Το κλασικό ερωτικό δράμα «Emmanuelle» επιστρέφει 50 χρόνια, μετά την πρώτη του κυκλοφορία που «σόκαρε» το κοινό το 1974, λόγω των πολλών ερωτικών σκηνών.

    Η πρωτότυπη ταινία είχε πρωταγωνίστρια τη Σίλβια Κριστέλ και αφηγείται τις ερωτικές περιπέτειες μιας Γαλλίδας που ταξιδεύει στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης για να ζήσει νέες σεξουαλικές εμπειρίες.

    Η «Emmanuelle» κατά την πρώτη της κυκλοφορία είχε σημειώσει τεράστια επιτυχία, με εκατομμύρια κόσμο να συρρέει στους κινηματογράφους για να τη δει.

    Άλλωστε, ακόμα και η αφίσα της ταινίας εξάπτει τη φαντασία του κοινού, αφού δείχνει την πρωταγωνίστρια ημίγυμνη με κάποια μαργαριτάρια να κρέμονται πάνω από το στήθος της.

    Δείτε το τρέιλερ της πρώτης ταινίας

    Στη νέα της έκδοση, σε σκηνοθεσία της Audrey Diwan και με πρωταγωνίστρια τη Γαλλίδα ηθοποιό, Noemie Merlant, η ταινία παρουσιάζει μια αναθεωρημένη ιστορία της σεξουαλικής αφύπνισης της ηρωίδας.

    Δείτε το τρέιλερ της βερσιόν του 2024

    Μάλιστα, δεν περιλαμβάνονται έντονες σεξουαλικές σκηνές, με τη σκηνοθέτιδα να προσπαθεί να «προστατεύσει» τη γυναικεία σεξουαλικότητα και να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό.

    Όπως είπε σε δηλώσεις της στους Times: «Η ταινία είναι για το πώς αντιμετωπίζουμε την ευχαρίστηση στην κοινωνία μας. Όχι μόνο τη σεξουαλική απόλαυση. Αν οι άνθρωποι θέλουν να δουν σκηνές σεξ, έχουν στο διαδίκτυο».

    Ωστόσο, παρά την προσπάθειά της, η ταινία δεν φάνηκε να ικανοποιεί τους κριτικούς. Σύμφωνα με το Variety: «Μπορεί να θεωρηθεί απογοήτευση κι ένα μεγάλο ξενέρωμα. Στο μόνο που διαφέρει είναι σε μια σημαντική μείωση του σεξουαλικού περιεχομένου». Το IMBD χαρακτήρισε το remake της ταινίας «απογοητευτικά κούφιο».

    Κάποιοι κριτικοί βέβαια, φάνηκαν να εκτιμούν τη φεμινιστική προσέγγιση της νέας ταινίας, με το Cine Europa να την επαινεί επειδή «τοποθετεί τη γυναίκα στο προσκήνιο ως ένα επιθυμητό υποκείμενο, γεμάτο ομορφιά, κινηματογραφική δύναμη και αισθησιασμό».

    Η ταινία γυρίστηκε στο Χονγκ Κονγκ και βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Εμμανουέλ Αρσάν. Σε αυτό βασίστηκε και η πρώτη ταινία «Εμμανουέλα» το 1974.

    protothema.gr

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news