More

    Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την κωδικοποίηση των διατάξεων που διέπουν τον ΦΠΑ

    Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Κώδικας Φόρου Προστιθέμενης Αξίας».

    Το προτεινόμενο σχέδιο Κώδικα αποτελεί κωδικοποίηση των διατάξεων που διέπουν τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) ως προς το συνολικό του περιεχόμενο (πεδίο εφαρμογής, φορολογητέες πράξεις και τόπος πραγματοποίησής τους, γένεση φορολογικής υποχρέωσης, φορολογητέα αξία-βάση επιβολής του φόρου και υπολογισμός του, απαλλαγές, έκπτωση και επιστροφή του φόρου, υπόχρεοι και νομικές υποχρεώσεις αυτών, ειδικά καθεστώτα κ.λπ.).

    Το νομοσχέδιο στοχεύει στην επικαιροποίηση και τη βελτίωση της ποιότητας του ρυθμιστικού πλαισίου για τον ΦΠΑ, κατά τρόπο ώστε η εφαρμογή των σχετικών διατάξεων να διενεργείται σε νομοθετικό περιβάλλον ασφαλές, προς διευκόλυνση τόσο των εφαρμοστών και ερμηνευτών του νόμου (Διοίκηση και Δικαστήρια) όσο και των φορολογούμενων.

    Η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών θα αρχίσει την επεξεργασία του νομοσχεδίου την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2024.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news