More

    LIVE – ΠΑΣΟΚ: Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα ‑ Προηγείται ο Ανδρουλάκης ‑ «Μάχη» για Γερουλάνο και Δούκα (video)

    Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με τη συμμετοχή να ξεπερνά τον στόχο των 300.000 ψηφοφόρων.

    Η σειρά κατάταξης των υποψηφίων στο 56% των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται έως τώρα με καταμετρημένο περίπου το 3% των ψήφων- 9.483 ψηφοδέλτια.

    Ειδικότερα, λαμβάνουν:

    Συγκεκριμένα, στην ενσωμάτωση του 56% τα επίσημα αποτελέσματα είναι:

    • Νίκος Ανδρουλάκης: 33,06%
    • Χάρης Δούκας: 22,9%
    • Παύλος Γερουλάνος: 19,45%
    • Άννα Διαμαντοπούλου: 17,33%
    • Μιχάλης Κατρίνης: 5,23%
    • Νάντια Γιαννακοπούλου: 2,03%

    Οι κάλπες -που άνοιξαν στις 07:00- είχαν αρχικώς προγραμματιστεί να κλείσουν στις 19:00, ωστόσο, η ΕΔΕΚΑΠ έδωσε παράταση μιας ώρας στη διαδικασία, με αυτήν να ολοκληρώνεται στις 20:00. Η συμμετοχή έφτασε τις 301.355 ψήφους, ξεπερνώντας τις συνολικές ψήφους (270.706) των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ το 2021.

    Πλέον, σύμφωνα με το μέλος της ΕΔΕΚΑΠ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παντελή Καμά, «από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες σε δύο ώρες θα έχουμε αποτέλεσμα». Άρα, περί τις 22:00 αναμένονται τα ασφαλή αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών.

    Προβάδισμα Ανδρουλάκη – Γερουλάνου δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

    Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Παύλος Γερουλάνος προηγούνται στην κούρσα της εσωκομματικής κάλπης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

    Κατά πληροφορίες, η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη δίνει ως δεύτερο τον Παύλο Γερουλάνο, ενώ αντίστοιχη επιβέβαιωση υπάρχει από την πλευρά του βουλευτή Α’ Αθηνών.

    Γλαβίνας: Mήνυμα της κοινωνίας οι 300.000 ψηφοφόροι – Πήραμε «πράσινη κάρτα»
    «Σπάσαμε το φράγμα των 300.000. Είναι ένα μήνυμα της κοινωνίας. Μια πράσινη κάρτα και μια ώθηση της κοινωνίας να συνεχίσει το ΠΑΣΟΚ με περισσότερο ζήλο και υπομονή», ανέφερε ο Θανάσης Γλαβίνας, μιλώντας στην ΕΡΤ για την εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

    Ο Θανάσης Γλαβίνας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την, όπως τη χαρακτήρισε, υποδειγματική διαδικασία.

    «Δημιουργήθηκαν οι βάσεις για να υπάρχει ενότητα την επόμενη ημέρα» σημείωσε π εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Θανάσης Γλαβίνας προσθέτοντας ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα για την επόμενη μέρα.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπήρχε όλη η καλή διάθεση από την αρχή, γιατί ο στόχος ήταν ένας να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ, να μεγαλώσει η παράταξη, να πετύχει μια υποδειγματική διαδικασία, βαθιά πολιτική. Συζητήθηκαν πράγματα, ακούστηκαν ιδέες στο δημόσιο διάλογο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Συμπλήρωσε, δε, ότι «όλη αυτή η διαδικασία δεν θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα».

    Όπως τόνισε ο Θανάσης Γλαβίνας ο μεγάλος αριθμός των ψηφοφόρων είναι μια μεγάλη ευθύνη για την επόμενη μέρα. «Έχουμε όλα τα εχέγγυα για να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια», σημείωσε.

    Παράλληλα αναφέρθηκε στην «πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι είναι αδιαπραγμάτευτη» αν και όπως είπε οι πολίτες με την ψήφο τους θα καθορίσουν την επόμενη μέρα του κόμματος.

    «Η πολιτική αυτονομία τέθηκε, συζητήθηκε και νομίζω ότι η θετική ψήφος των πολιτών θα μετρήσει», κατέληξε.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news