More

    Μαρία Μπακοδήμου: «Υπάρχουν φάρμακα στα οποία οι οργανισμοί αντιδρούν», λέει η Ματίνα Παγώνη

    Στην εντατική, λόγω αλλεργικού σοκ, χρειάστηκε να εισαχθεί πρόσφατα η Μαρία Μπακοδήμου. Αξίζει να σημειωθεί πως η παρουσιάστρια, την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου πήρε εξιτήριο. Σήμερα (9/10), η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά, με αφορμή το περιστατικό, για το γεγονός πως υπάρχουν φάρμακα στα οποία κάποιοι οργανισμοί αντιδρούν.

    Συγκεκριμένα, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε: «Υπάρχουν οργανισμοί που είναι αλλεργικοί και συμβαίνει συχνά. Γι’ αυτό λοιπόν το ιστορικό του καθενός είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δηλαδή ο οικογενειακός γιατρός, ο προσωπικός, πρέπει να γνωρίζει λεπτομέρειες για τον ασθενή του. Υπάρχουν φάρμακα που στους περισσότερους ανθρώπους, στο 90-95%, δεν κάνουν καμία αλλεργία».

    «Τα αλλεργικά άτομα θα πρέπει να το γνωρίζουν»

    Ακόμα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε ότι: «Υπάρχουν όμως και φάρμακα που οι οργανισμοί αντιδρούν, κάνουν αλλεργίες, κάνουν σοκ και μπορείς να φτάσεις μέχρι διασωλήνωση και σε ΜΕΘ. Δεν είναι μόνο τα φάρμακα, είναι και διάφορες τροφές. Δεν θέλουμε να φοβίζουμε τον κόσμο, αλλά για παράδειγμα κάποια ψαρικά υπάρχουν άτομα που δεν το γνωρίζουν και μπορεί να φάνε γαρίδα και να κάνουν αλλεργία. Μπορεί να έχουν φάει 1-2 φορές και να μην έχουν κάνει και την 3-4 να κάνουν».

    «Όπως λοιπόν με την τροφή έτσι και με τα φάρμακα, υπάρχουν κάποια που μπορεί να κάνουν αλλεργίες. Τα αλλεργικά άτομα θα πρέπει να το γνωρίζουν και να το λένε συχνά όταν πάνε να πάρουν οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή, στον γιατρό τους που θα την γράψει», εξήγησε.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news