More

    Πέθανε ο πατέρας του Kobe Braynt, Joe Bryant

    H ομάδα μπάσκετ της Φιλαδέλφεια, 76ers, στην οποία έπαιζε, τον τίμησε ως «τοπικό είδωλο του μπάσκετ»

    LOS ANGELES, CA – JULY 05: Kobe and Joe Bryant (L) share a laugh at the Kobe Basketball Academy at Loyola Marymount University on July 5, 2007 in Los Angeles, California. (Photo by Noel Vasquez/Getty Images)

    OJoe «Jellybean» Bryant, πατέρας του Kobe Bryant και πρώην παίκτης του NBA, απεβίωσε σε ηλικία εξήντα εννέα ετών. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα επίσημα αίτια του θανάτου του, αλλά πρόσφατα υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, όπως ανέφερε το πανεπιστήμιο La Salle και ο προπονητής Fran Dunphy. Ο Joe Bryant είχε απομακρυνθεί σε μεγάλο βαθμό από τη δημοσιότητα μετά τον τραγικό θάνατο του Kobe σε συντριβή ελικοπτέρου πριν από τέσσερα χρόνια.

    Σε συνέντευξή του το 2010, ο Kobe Bryant εξήρε τις μπασκετικές γνώσεις του πατέρα του, λέγοντας ότι εκείνος τον δίδαξε «πώς να βλέπει το παιχνίδι, πώς να προετοιμάζεται και πώς να εκτελεί».

    Ο Joe Bryant ήταν διακεκριμένος παίκτης στο Πανεπιστήμιο La Salle και έπαιξε επαγγελματικά στο ΝΒΑ και σε ομάδες εκτός των ΗΠΑ. H ομάδα μπάσκετ της Φιλαδέλφεια, 76ers, στην οποία έπαιζε, τον τίμησε ως «τοπικό είδωλο του μπάσκετ». Ο Doug Young, πρώην συμπαίκτης του Kobe, χαρακτήρισε τον Joe «εξαιρετικό πρότυπο». Σε 606 αγώνες στο ΝΒΑ είχε 8,7 πόντους και 4,0 ριμπάουντ, κατά μέσο όρο.

    Πέθανε ο πατέρας του Kobe Braynt, Joe Bryant
    Με τη σύζυγό του, και μητέρα του Kobe Bryant – Photo by Ethan Miller/Getty Images)

    Μετά την καριέρα του ως παίκτης, ήταν προπονητής στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Ταϊλάνδη, συμπεριλαμβανομένου ενός διαστήματος συνεργασίας με τους Los Angeles Sparks του WNBA. Ο Arn Tellem, πρώην ατζέντης του Kobe, αποκάλεσε τον Joe «πραγματικό θρύλο του Philly hoops».

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news