More

    Ο γητευτής των πουλιών ‑ Παιδί «μιλάει» με πτηνά και σοκάρει το ίντερνετ

    Ένας 10χρονος μαθητής από την Οκλαχόμα έχει μια μοναδική ικανότητα να μπορεί με την φωνή του να μιμείται με χειρουργική ακρίβεια τις φωνές και τους ήχους των πουλιών.

    Ο Σάμουελ Χέντερσον δεν έχει όρια στην ικανότητα του για μίμηση των ήχων που παράγουν τα πτηνά. Αφού δημοσίευσε ένα βίντεο στο TikTok με ένα τρίο από φωνές πουλιών που εκτελούσε στο αμφιθέατρο του σχολείου του, ο λογαριασμός του που διαχειρίζεται μαζί με τη μητέρα του Lori έγινε viral και σύντομα άρχισε να δημοσιεύει όλο και περισσότερα βίντεο με διαφορετικές φωνές πουλιών που πρέπει να ακούσετε για να τις πιστέψετε.

    Η Lori ήταν αρχικά διστακτική στο να επιτρέψει στον Σάμουελ να πάει μπροστά στους συμμαθητές του και να επιδείξει ένα τόσο ανορθόδοξο ταλέντο καθώς δεν ήταν σίγουρη για το πώς θα αντιδρούσαν.

    «Μας πήρε πάνω από 30 λεπτά για να βγούμε από το γυμναστήριο καθώς οι συμμαθητές του προσπαθούσαν να τον προσεγγίσουν και να τον συγχαρούν για την επίδοσή του», δήλωσε η Lori στην Audubon Society.

    Η Εταιρεία μίλησε με τον Σάμουελ, ο οποίος είπε ότι έχει τελειοποιήσει 50 φωνές πουλιών τα τελευταία έξι χρόνια και είναι πάντα σε αναζήτηση για περισσότερες. Μάλιστα, πρόσφατα έκανε ένα βίντεο στο TikTok με προτάσεις από τους οπαδούς του.

    Είναι σαφές από την ερμηνεία του ότι ο Σάμουελ, ο οποίος πάσχει από αυτισμό, κατανοεί τις φωνές των πουλιών που θέλει να μιμηθεί σε πολύ βαθύτερο επίπεδο από ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι, καθώς η μίμησή του εμφανίζει οπτικά στρεβλώσεις του στομάχου και του προσώπου του.

    Η Audubon αναφέρει ότι οι φωνές πουλιών του Σάμουελ είναι τόσο ακριβείς, που κατάφερε να ξεγελάσει την εφαρμογή Merlin Birdsong – ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται από τους πτηνολόγους για να βοηθήσει στην αναγνώριση διαφόρων ειδών.

    Η Lori λέει ότι από πολύ μικρός, ο Σάμουελ προσπαθούσε συχνά να μιμείται τους ήχους του κόσμου γύρω του. Ήταν όμως πάντα πιο χαρούμενος και γαλήνιος όταν άκουγε πουλιά.

    Ο Σάμουελ θέλει να ακολουθήσει καριέρα μελετώντας πουλιά και έχει ως στόχο να αποκτήσει πανεπιστημιακό πτυχίο από την πρωτεύουσα της επιστήμης της ορνιθολογίας, το εργαστήριο ορνιθολογίας του Πανεπιστημίου του Κόρνελ – ένα μέρος που προσκλήθηκε αφού προκλήθηκε σάλος στο TikTok.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news