More

    Έκτακτο επίδομα σε 80.000 ένστολους – Έξτρα ενίσχυση σε Αστυνομικούς Αττικής και Θεσσαλονίκης

    Επίδομα επικινδυνότητας για πάνω από 80 χιλιάδες ένστολους χορηγεί η Κυβέρνηση και θα αφορά σε όλα τα Σώματα Ασφαλείας.

    Αναμένεται δε να χορηγηθεί από το 2026.

    Το επίδομα επικινδυνότητας θα αφορά σε όλα τα σώματα ασφαλείας – αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, στρατιωτικούς  – και θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2026.

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, όχι μόνο έχουν γίνει παρασκηνιακά κυβερνητικές συσκέψεις για το θέμα, αλλά επιπλέον το μέτρο ζυγίζεται και δημοσιονομικά. Μάλιστα, είναι ορατή η προοπτική η ανακοίνωση του μέτρου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε δύο μήνες, κατά την ψήφιση του Προϋπολογισμού. 

    Την ίδια στιγμή, αξίζει να τονισθεί πως από εδώ και στο εξής και ξεχωριστά από το επίδομα επικινδυνότητας, οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις Διευθύνσεις της Άμεσης Δράσης της Αττικής και της Θεσσαλονίκης θα λαμβάνουν έξτρα ένα επίδομα 150 ευρώ, για τη συμβολή τους στην πρόληψη και καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος.

    Σύμφωνα με κοινή απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τίθεται άμεσα σε ισχύ, το ποσό που θα διατεθεί σε κάθε έναν από τους δικαιούχους αστυνομικούς ως οικονομική ανταμοιβή δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 150 ευρώ μηνιαίως. Το ποσό αυτό προκύπτει από το γινόμενο του συνόλου των ημερών παροχής υπηρεσίας επί 8,33 ευρώ.

    Ειδικότερα, η οικονομική ανταμοιβή θα χορηγείται στους δικαιούχους για την εκτέλεση υπηρεσίας στο πλαίσιο της αποστολής των Διευθύνσεων Aμεσης Δράσης Αττικής και Θεσσαλονίκης, με την οποία συμβάλλουν στην πρόληψη και καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης, καθώς και στη διαχείριση επικίνδυνων περιστατικών, κινδύνων και κρίσεων που σχετίζονται με την ασφάλεια.

    Για την καταβολή της οικονομικής ανταμοιβής, το προσωπικό, με τη λήξη της υπηρεσίας του, υποχρεούται στη σύνταξη, υπογραφή και υποβολή ειδικού εντύπου αναφοράς, στο οποίο περιέχονται εξειδικευμένες πληροφορίες που αφορούν και υποβοηθούν τις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στο ως άνω έργο.

    Οι διευθυντές των Διευθύνσεων Αμεσης Δράσης Αττικής και Θεσσαλονίκης θα υποβάλουν στη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, εντός του πρώτου πενθημέρου κάθε μήνα, βεβαίωση, στην οποία εμφαίνονται τα στοιχεία των δικαιούχων και ο αριθμός των αναφορών που αυτοί υπέβαλαν για τον προηγούμενο μήνα.

    Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο θέρμανσης: Από αύριο με 1,10 ευρώ το λίτρο

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news