More

    26χρονος σκοτώθηκε βιντεοσκοπώντας τον εαυτό του να σκαρφαλώνει γέφυρα ύψους 192 μέτρων (video)

    Ένας 26χρονος Βρετανός που ήθελε να βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του να σκαρφαλώνει μία γέφυρα στην Ισπανία για τα social media έχασε την ζωή του, όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές.

    Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, στην γέφυρα Castille-La Mancha, που βρίσκεται στην Ταλαβέρα, μία πόλη στην κεντρική Ισπανία.

    Όπως αναφέρει η Μακαρένα Μούνιοζ , δημοτική σύμβουλος στην περιοχή, ο άνδρας έφτασε στην πόλη μαζί με έναν 24χρονο Βρετανό με σκοπό να δημιουργήσουν υλικό για τα social media.

    Δεν είναι λίγοι όσοι αψηφούν τις προειδοποιήσεις των αρχών και σκαρφαλώνουν την γέφυρα, ανεβάζοντας έπειτα τα βίντεο στα social media/Φωτογραφία: Imix, YouTube
    «Διαπιστώσαμε ότι είχαν έρθει στην Ταλαβέρα για να σκαρφαλώσουν την γέφυρα και να φτιάξουν υλικό για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που οδήγησε σε αυτό το ατυχές και θλιβερό δυστύχημα».

    Η Μούνιοζ πρόσθεσε, επίσης, ότι απαγορεύεται αυστηρά η αναρρίχηση στη γέφυρα, όπως το τοπικό δημοτικό συμβούλιο έχει υπογραμμίσει «πολλές φορές». Παρ’ όλα αυτά, στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετά βίντεο ανθρώπων που σκαρφαλώνουν την γέφυρα, αψηφώντας τις οδηγίες και βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

    Η γέφυρα Castilla-La Mancha κατασκευάστηκε το 2011 και βρίσκεται πάνω από τον ποταμό Τάγο.

    Πρόκειται για καλωδιωτή γέφυρα, η οποία αποτελείται από έναν κύριο πυλώνα από σκυρόδεμα με πολλαπλά καλώδια που προέρχονται από το κέντρο και κάνουν τριγωνικό σχήμα.

    Με ύψος 192 μέτρα, όταν εγκαινιάστηκε ήταν η ψηλότερη καλωδιωτή γέφυρα στην Ισπανία.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news