More

    Βραβεία Νόμπελ 2024: Πόσα χρήματα παίρνουν οι νικητές

    Κατά πόσο οι νικητές των Βραβείων Νόμπελ είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να «φουσκώνουν».

    «Αυλαία» έπεσε στις ανακοινώσεις από την Σουηδική Ακαδημία Επιστημών για τα βραβεία Νόμπελ του 2024, με τους φετινούς νικητές πέρα από την αναγνώριση των πολιτισμικών και επιστημονικών επιτευγμάτων τους, να βλέπουν και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να «φουσκώνουν», ενώ ήδη ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την Τελετή Απονομής (10 Δεκεμβρίου).

    Το λαμπερό event λαμβάνει χώρα στη Στοκχόλμη για τα επιστημονικά και λογοτεχνικά βραβεία, και στο Όσλο για το Νόμπελ Ειρήνης.

    Μάλιστα, παραδοσιακά στις απονομές, συμμετέχουν διάφοροι επίσημοι προσκεκλημένοι, μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σουηδίας, καθώς και επιστήμονες και πολιτικοί. 

    Εκτός από το χρηματικό έπαθλο, οι νικητές των Βραβείων Νόμπελ λαμβάνουν και άλλες παροχές, όπως:

    – Χρυσό Μετάλλιο: Οι νομπελίστες λαμβάνουν ένα μετάλλιο από πράσινο χρυσό 18 καρατίων επιχρυσωμένο με χρυσό 24 καρατίων.
    – Δίπλωμα: Ένα καλλιτεχνικά σχεδιασμένο δίπλωμα που αναγράφει το όνομα του νικητή και τον λόγο που βραβεύτηκε
    – Τελετή Απονομής και Δεξίωση: Το λαμπερό δείπνο στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης είναι ένα από τα πιο σημαντικά κοινωνικά γεγονότα του έτους, με περίπου 1.300 καλεσμένους.
    – Επίσημη Διάλεξη: Οι βραβευμένοι παραχωρούν μια ομιλία, γνωστή ως “Nobel Lecture”, όπου αναπτύσσουν επιγραμματικά το έργο τους
    – Πρεσβευτική Δραστηριότητα: Οι βραβευθέντες συμμετέχουν σε συνεντεύξεις και παρουσιάσεις στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το Ίδρυμα Νόμπελ για την προώθηση των επιτευγμάτων τους.
    – Συζητήσεις και Εκπαιδευτικά Προγράμματα: Πραγματοποιούνται σεμινάρια, συζητήσεις και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με πανεπιστήμια και άλλα ιδρύματα. Τα θέματα ποικίλλουν από τις επιστήμες έως την ειρήνη και τη λογοτεχνία

    Το 2024, το ποσό που λαμβάνουν οι νικητές των Βραβείων Νόμπελ είναι 11 εκατ. σουηδικές κορώνες (SEK), ήτοι σχεδόν 1 εκατ. ευρώ. Ο εφευρέτης Άλφρεντ Νόμπελ άφησε περίπου 31 εκατ. κορώνες -περίπου 2,2 δισ. κορώνες σε σημερινά χρήματα σύμφωνα με το Ίδρυμα– για τη χρηματοδότηση των βραβείων, τα οποία απονέμονται από το 1901.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news