More

    Τι είναι η «ασθένεια των βαμπίρ» (pics)

    Είναι μόλις 32 χρονών και αποφεύγει το σκόρδο σαν τον Κόμη Δράκουλα…Η Phoenix Nightingale υποφέρει από μια σπάνια ασθένεια όπου η κατανάλωση σκόρδου της προκαλεί αφόρητους πόνους, που μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και στο θάνατο.

    Η νεαρή κοπέλα από την Μινεσότα πάσχει από οξεία διαλείπουσα πορφυρία, μια πολύ σπάνια ασθένεια όπου πόνος, εμετός, δυσκοιλιότητα και ημικρανίες κρατούν για μέρες ακόμα και βδομάδες αν πυροδοτηθούν.

    Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι πόνοι προκαλούνται από την κατανάλωση σκόρδου, εξαιτίας του θείου που βρίσκεται μέσα στο σκόρδο.

    «Οι άνθρωποι την αποκαλούν ασθένεια των βαμπίρ», δήλωσε η ίδια στον Jam Press.

    Ιστορικά ο βασιλιάς ο Βλαντ Γ’, που ενέπνευσε την ιστορία του Κόμη Δράκουλα έπασχε από αλλεργία στο σκόρδο, και μάλιστα είχε και ευαισθησία στο ηλιακό φως.

    Η Nightingale προσέχει τι τρώει, διαβάζει προσεκτικά τα συστατικά των τροφών που καταναλώνει, αλλά είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία γιατί το σκόρδο είναι ένα συστατικό που μπορεί να υπάρχει σε σως ή σάλτσες και να μην αναφέρεται.

    Όντας μητέρα δύο παιδιών, περιγράφει τον πόνο ως 3 φορές πιο δυνατό από τον πόνο της γέννας, ενώ στη ζωή της είχε 450 κρίσεις, μερικές από τις οποίες την άφησαν μέχρι και αναίσθητη για ώρες.

    Όπως περιγράφει πολλές φορές που χρειάστηκε να νοσηλευτεί οι γιατροί δεν γνώριζαν τίποτα για την ασθένεια και χρειάστηκε να κάνουν αναζήτηση στο google για πληροφορίες, καθώς δεν τη πίστευαν.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news