More

    Οι πιο άγνωστες ράτσες σκύλων

    Αν και πολλές ράτσες σκύλων είναι ευρέως γνωστές, υπάρχουν και αρκετές λιγότερο διαδεδομένες που αξίζει να ανακαλύψουμε.

    Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποιες από αυτές τις άγνωστες ράτσες σκύλων.

    Lagotto Romagnolo

    Αυτή η ράτσα προέρχεται από την Ιταλία και είναι γνωστή για την ικανότητά της να ανιχνεύει τρούφες. Έχει σγουρό, πυκνό τρίχωμα που την προστατεύει από τις κακές καιρικές συνθήκες. Είναι φιλική και εξαιρετικά έξυπνη, κάνοντάς την ιδανική για οικογένειες.

    Basenji

    Το Basenji, γνωστός και ως «σκύλος που δε γαβγίζει», προέρχεται από την Αφρική. Αντί να γαβγίζει, παράγει έναν μοναδικό ήχο, που μοιάζει με κραυγή. Αυτή η ράτσα είναι ανεξάρτητη, παιχνιδιάρικη και πολύ καθαρή, καθώς δεν έχουν φυσική οσμή.

    Toller (Nova Scotia Duck Tolling Retriever)

    Το Nova Scotia Duck Tolling Retriever, ή Toller, είναι μια μικρότερη ράτσα που χρησιμοποιείται κυρίως για το κυνήγι πάπιας. Είναι ευκίνητο, φιλικό και γεμάτο ενέργεια, καθιστώντας το ιδανικό σύντροφο για δραστήριες οικογένειες.

    Catahoula Leopard Dog

    Αυτή η ράτσα από τη Λουιζιάνα είναι γνωστή για τα εντυπωσιακά της μάτια και το μοναδικό της τρίχωμα. Οι Catahoula είναι πολύ έξυπνοι και δραστήριοι, με ισχυρό ένστικτο για την εργασία και την προστασία. Απαιτούν αρκετή σωματική και ψυχική αντοχή.

    Xoloitzcuintli

    Ο Xoloitzcuintli, ή Xolo, είναι μια από τις πιο αρχαίες ράτσες σκύλων που προέρχονται από το Μεξικό. Είναι γνωστός για την απουσία τριχώματος και την ιδιαίτερη εμφάνισή του. Οι Xolo είναι ήρεμοι, πιστοί και συχνά θεωρούνται «θεραπευτικοί» σκύλοι.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news