More

    Ο ξηρός καρπός που βελτιώνει τη διάθεση στους άνδρες

    Photo by Felix Mittermeier on Unsplash

    Στο παρελθόν, αυτός ο ξηρός καρπός έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου στο παχύ έντερο, με την πρόληψη του Αλτσχάιμερ, αλλά και με τον καλύτερο έλεγχο της χοληστερόλης.

    Μια νέα έρευνα αναφέρει ότι μπορεί και να απογειώσει την διάθεση των ανδρών, ενώ οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι φυτικές του ίνες και τα καλά λιπαρά, κάνουν αυτόν τον ξηρό καρπό να υπερέχει σε σχέση με άλλους.

    Σύμφωνα με την έρευνα, οι υγιείς άνδρες σε νεαρή ηλικία που κατανάλωναν καρύδια σε καθημερινή βάση είχαν ψυχική τόνωση. Η μελέτη που έγινε με άνδρες έδειξε ότι υπήρξε βελτίωση της διάθεσης σε ποσοστό 28%, αλλά δεν παρατηρήθηκε αντίστοιχη συσχέτιση με τις γυναίκες, με τους ερευνητές να μην διευκρινίζουν τους λόγους για τους οποίους υπάρχει αυτή η διαφορά στα δυο φύλα.

    Όπως λέει ο επικεφαλής της, άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι τα καρύδια έχουν θετική επίδραση όσον αφορά την καρδιοπάθεια, τον διαβήτη και την παχυσαρκία, και τώρα αναδεικνύονται τα οφέλη τους και για γνωστικές παραμέτρους, όπως η ψυχική διάθεση.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news