More

    Μπορεί ένα είδος μουσικής να επηρεάσει αρνητικά τη νεολαία;

    Η ραπ μουσική, ως ένα από τα πιο δυναμικά και εκφραστικά είδη, συχνά παίζει τον ρόλο του καθρέφτη της κοινωνίας. Ωστόσο, όπως κάθε καθρέφτης, μπορεί να αντανακλά και τις πιο σκοτεινές πτυχές της.

    Στο επίκεντρο αυτών βρίσκονται η βία και ο σεξισμός, φαινόμενα που ενδέχεται να παρεισφρήσουν στους στίχους και τις εικόνες που διαμορφώνουν την κουλτούρα γύρω από τη ραπ.

    Στο πλαίσιο της ανάλυσης αυτής, αναδεικνύεται η έρευνα του Κώστα Σαββόπουλου, ο οποίος έχει εμβαθύνει στη σύνθετη σχέση ανάμεσα στη ραπ και τον σεξισμό. Η διατριβή του παρέχει πολύτιμες προσεγγίσεις και παραδείγματα, φωτίζοντας πώς οι στίχοι ενδέχεται να συμβάλλουν σε στερεότυπα ή, αντίθετα, να τα αμφισβητούν. 

    Δείτε όσα μας είπε ο κ. Σαββόπουλος για το θέμα, τα οποία προέκυψαν από την έρευνά του για τη συγγραφή του βιβλίου του «I STILL LOVE HER – Τι μου έμαθε για το σεξισμό και την αρρενωπότητα η ραπ».

    χχχχχχχχχχχχχχχχχ

    Η ραπ δεν είναι μόνο ήχος, είναι ιδέες, συναισθήματα και, πάνω από όλα, μηνύματα που μπορούν να επηρεάσουν. Με την προσοχή που απαιτεί το θέμα της βίας και του σεξισμού, η κατανόηση του ρόλου της ραπ στη διαμόρφωση ή την αμφισβήτηση των κοινωνικών αξιών γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news