More

    Ποιες είναι οι Καλύτερες Ενυδατικές Κρέμες για Δέρματα με Ακμή;

    Η ακμή αποτελεί μία από τις βασικές δερματοπάθειες παγκοσμίως, που πλήττει εφήβους αλλά και ενήλικες. Ένα συχνό λάθος που κάνουν τα άτομα με ακμή, είναι η παράλειψη της ενυδάτωσης της επιδερμίδας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αφυδάτωση του δέρματος και εξάρσεις ακμής.

    Η ακμή αποτελεί μία από τις βασικές δερματοπάθειες παγκοσμίως, που πλήττει εφήβους αλλά και ενήλικες. Ένα συχνό λάθος που κάνουν τα άτομα με ακμή, είναι η παράλειψη της ενυδάτωσης της επιδερμίδας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αφυδάτωση του δέρματος και εξάρσεις ακμής.

    Κατά συνέπεια, η χρήση ενυδατικής κρέμας για το πρόσωπο είναι μείζονος σημασίας για τη διατήρηση των επιπέδων υγρασίας στην επιδερμίδα. Με την επιστημονική ομάδα του Pharm24.gr θα μάθουμε για τη σημασία της ενυδάτωσης στο ακνεϊκό δέρμα, τα βασικά συστατικά που πρέπει να αναζητάτε σε κρέμες ενυδάτωσης για ακμή, καθώς και τις καλύτερες κρέμες για δέρματα με ακμή.

    Τι είναι η ακμή;

    Η ακμή αποτελεί μια φλεγμονώδη διαταραχή του δέρματος. Το δέρμα, έχει σμηγματογόνους αδένες που συνδέονται με το θύλακα της τρίχας. Στις υγιείς επιδερμίδες, οι σμηγματογόνοι αδένες παράγουν σμήγμα, το οποίο αποβάλλεται στην επιφάνεια του δέρματος μέσω των πόρων.

    Στην περίπτωση της ακμής, το σμήγμα και τα κερατινοκύτταρα κολλάνε μεταξύ τους μέσα στον πόρο. Αυτό αποτρέπει την αποβολή των κερατινοκυττάρων και εμποδίζει το σμήγμα να φτάσει στην επιφάνεια του δέρματος. Το μείγμα ελαίων και κυττάρων επιτρέπει στα βακτήρια που ζουν κανονικά στο δέρμα να αναπτυχθούν και να προκαλέσουν φλεγμονή—πρήξιμο, ερυθρότητα, αίσθημα καύσου και πόνο.

    Όλες οι ηλικιακές ομάδες και φύλα μπορούν να παρουσιάσουν ακμή, συνήθως, όμως, εμφανίζεται περισσότερο σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες.

    Γιατί είναι σημαντική η ενυδάτωση ενός προσώπου με ακμή;

    Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζουμε πως όταν μια επιδερμίδα έχει ακμή, δε θα πρέπει να αφαιρούνται τα έλαια. Είτε η ίδια η ακμή, είτε προϊόντα για τη θεραπεία της, μπορούν να προκαλέσουν «απογύμνωση» της στοιβάδας του δέρματος, με αποτέλεσμα την αφυδάτωση του.

    Η έλλειψη υγρασίας στην επιδερμίδα προκαλεί υπερβολική παραγωγή ελαίου και σμήγματος, τα οποία φράσσουν τους πόρους και μπορεί να οδηγήσουν σε εξάρσεις ακμής.

    Ωστόσο, δεν είναι κάθε ενυδατική κρέμα κατάλληλη για άτομα με την ακμή. Μία λανθασμένη επιλογή προϊόντος μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση. Γι’ αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να αναζητάτε την κατάλληλη ενυδατική κρέμα για ακμή έπειτα από επικοινωνία με έναν δερματολόγο.

    Τι συστατικά πρέπει να έχει μια ενυδατική κρέμα για ακμή;

    Προτού αναζητήσετε τα κατάλληλα συστατικά σε μια ενυδατική κρέμα για ακμή, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις παρακάτω παραμέτρους:

    • Αναζητήστε κατάλληλα καθαριστικά: χρησιμοποιείτε συστατικά τα οποία θα προσφέρουν ήπιο καθαρισμό στην επιδερμίδα σας. Τέτοια συστατικά είναι το Σαλικυλικό οξύ, η Νιασιναμίδη κι ο Ψευδάργυρος.
    • Διαλέξτε προϊόντα με βάση τον τύπο της επιδερμίδας σας: παρόλο που η ακμή εμφανίζεται κατά κύριο λόγο σε λιπαρά και μικτά δέρματα, αποτελεί μια κατάσταση που μπορεί εμφανιστεί σε κάθε τύπο επιδερμίδας. Για παράδειγμα, σε ένα ξηρό δέρμα, μπορείτε να σκεφτείτε τη χρήση προϊόντων με Σκουαλάνιο, για εντατική ενυδάτωση.
    • Αποφύγετε ορισμένα συστατικά: εκτός της εύρεσης των κατάλληλων συστατικών για την ενυδάτωση της ακμής, στην αντίστοιχη περίπτωση, καλό θα είναι να αποφύγετε ορισμένα συστατικά, όπως φαγεσωρογόνες ουσίες, αλκοόλες και SLS.

    Παρακάτω, θα δούμε και 5 βασικά συστατικά, που είναι ιδανικά για ένα ακνεϊκό δέρμα και βρίσκουμε στις ενυδατικές κρέμες για αυτές τις επιδερμίδες:

    Γλυκερίνη

    Η γλυκερίνη αποτελεί μια κοινή, ενυδατική ουσία. Οι ενυδατικές κρέμες με γλυκερίνη βοηθούν στο «κλείδωμα» της υγρασίας στο δέρμα. Εκτός από τις ενυδατικές της ιδιότητες, η γλυκερίνη είναι oil-free, αποτελώντας ένα εξαιρετικό συστατικό για λιπαρές και με τάση ακμής επιδερμίδες.

    Αλλαντοΐνη

    Η αλλαντοΐνη είναι μία εξαιρετική ουσία για την καταπράυνση των ερεθισμών, που προσφέρει και μαλακτική δράση. Σύμφωνα με μελέτες, η αλλαντοΐνη συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων δερματικών ιστών και στη μείωση της φλεγμονής.

    Μανδελικό οξύ

    Το μανδελικό οξύ προέρχεται από τα πικραμύγδαλα, εντάσσεται στα AHA και αποτελεί ένα ενυδατικό και υδατοδιαλυτό συστατικό. Το μανδελικό οξύ είναι ένα ήπιο απολεπιστικό που βοηθάει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Οι δράσεις του είναι κατά βάση αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις.

    Κεραμίδια

    Τα κεραμίδια είναι λιπίδια, τα οποία βρίσκονται στα κύτταρα του δέρματος μας. Μάλιστα, αποτελούν το 30% έως 40% του εξωτερικού στρώματος της επιδερμίδας.

    Είναι πολύ σημαντικά για τη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος, καθώς και για την ενίσχυση του δερματικού φραγμού. Η μειωμένη περιεκτικότητα κεραμιδίων στο δέρμα συνδέεται με προβλήματα όπως αφυδάτωση, ξηρότητα και ερεθισμός.

    Αζελαϊκό Οξύ

    Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά των δερματολόγων για την αντιμετώπιση της ακμής, τα τελευταία χρόνια. Έχει αντιμικροβιακές, κερατολυτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες το καθιστούν αποτελεσματικό στη θεραπεία της ακμής, καθώς μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά αλλά και να αποτρέψει μελλοντικά ξεσπάσματα.

    Οι καλύτερες ενυδατικές κρέμες για την ακμή

    Η επιλογή της κατάλληλης ενυδατικής κρέμας για ακμή αποτελεί μια πρόκληση, καθώς λανθασμένα προϊόντα «ευθύνονται» για φαινόμενα εξάρσεων της ακμής. Η επιστημονική ομάδα του Pharm24.gr συγκέντρωσε και μας παρουσιάζει ορισμένες από τις καλύτερες ενυδατικές κρέμες για ακμή από τα κορυφαία brands.

    La Roche-Posay

    Ενυδατική κρέμα από τη La Roche-Posay για καταπραϋντική, ενυδατική και επανορθωτική φροντίδα, ενάντια στις ατέλειες. Η La Roche-Posay Effaclar H Iso-Biome Ultra Soothing Hydrating Care περιέχει Aqua Posae Filiformis, ένα μοναδικό πρεβιοτικό συστατικό από την La Roche-Posay, που ενδυναμώνει τον επιδερμικό φραγμό και βοηθά στην ισορροπία του μικροβιώματος του δέρματος. Το προϊόν είναι ιδανικό για δέρματα με τάση για ατέλειες, το οποίο έχει γίνει ευαίσθητο λόγω των θεραπειών που προκαλούν ξηρότητα.

    Apivita

    Apivita, με τη νέα σειρά περιποίησης Just Bee Clear, που είναι ειδικά σχεδιασμένη για το λιπαρό δέρμα με τάση ακμής, διαθέτει την ενυδατική κρέμα Apivita Just Bee Clear Blemish Control Mattifying Moisturizer.

    Πρόκειται για μια εξαιρετικά ελαφριά κρέμα – gel, που ενυδατώνει χωρίς να αφήνει ίχνος λιπαρότητας και εξασφαλίζει ευχάριστη και άνετη αίσθηση. Επιπλέον, είναι εμπλουτισμένη με την πατενταρισμένη propolis AmC, που συνδυάζει τα πιο αποτελεσματικά αντιμικροβιακά μόρια της πρόπολης και αποδεδειγμένα αναστέλλει τον σχηματισμό του βιοφίλμ του C. Acnes, βασικού παράγοντα στην εμφάνιση ακμής.

    Lierac

    Για την ενυδάτωση του προσώπου με ακμή, η Lierac, διαθέτει το Lierac Sebologie Blemish Correction Regulating Gel. Το προϊόν προσφέρει εξειδικευμένη λύση στην καταπολέμηση των ατελειών σε κάθε στάδιο της εξέλιξής τους.

    Η σύνθεση με στυπτικό γλυκονικό ψευδάργυρο και bakuchiol, συμβάλλει στη μείωση της γυαλάδας και των διευρυμένων πόρων. Το σαλικυλικό οξύ, με κερατολυτική δράση, δρα στα σπυράκια και στα σημάδια. Με λίγες εβδομάδες χρήσης, η επιδερμίδα καθαρίζεται σε βάθος, ενώ μειώνεται κι η ξηρότητα.

    Frezyderm

    Η εξειδικευμένη κρέμα προσώπου Ac-Norm Total Control, αποτελεί την πρόταση της Frezyderm ενάντια σε κάθε τύπο ακμής (ήπια, μέτρια ή σοβαρή). Έχει σύνθεση με φυτικά εκχυλίσματα, ανάλογης αποτελεσματικότητας με αυτής των φαρμακευτικών ουσιών, χωρίς τον κίνδυνο παρενεργειών ή ερεθισμών.

    Το προϊόν, έχει ισχυρή αντιακνεϊκή δράση, χωρίς να εμφανίζονται δυσχρωμίες, φωτοευαισθησίες, πρόωρη γήρανση του δέρματος. Παράλληλα, καταπολεμά την ανάπτυξη του P.Acnes, μειώνοντας τις φλεγμονές. Τέλος, ενυδατώνει το δέρμα και ενεργοποιεί τη σύνθεση της ελαστίνης, για άνεση και ευεξία.

    Caudalie

    Η Caudalie Vinopure Moisturizing Mattifying Fluid είναι ενυδατική κρέμα κατά των ατελειών και της γυαλάδας, που προσφέρει ματ αποτέλεσμα. Με 96% φυσικά συστατικά και λεπτόρρευστη υφή, προσφέρει απαλή αίσθηση στην επιδερμίδα.

    Η κρέμα ενυδάτωσης από τη Caudalie περιέχει πολυφαινόλες σταφυλιού, που περιορίζουν την οξείδωση του σμήγματος, το οποίο προκαλεί μαύρα στίγματα και φυτικό σκουαλένιο από μεσογειακά ελαιόδεντρα, που ενυδατώνει και καταπραΰνει την ξηρή επιδερμίδα.

    Thank You Farmer

    Η Thank You Farmer Phyto Relieful Cica Cream αποτελεί ενυδατική κρέμα που καταπραΰνει και ανακουφίζει το ερεθισμένο δέρμα, αναπληρώνει τα επίπεδα υγρασίας και διατηρεί φυσιολογικά επίπεδα το pH της επιδερμίδας, χάρη στη σύνθεση με υδροκοτύλη και του 8-Relieful Complex, συστατικά από την κορεάτικη ιατρική.

    Η κρέμα ενυδάτωσης της Thank You Farmer είναι ιδανική για άτομα με φλεγμονή στην επιδερμίδα, ξηρότητα ή ακμή που έχει προκληθεί από περιβαλλοντικούς παράγοντες, από το στρες ή την έλλειψη ύπνου.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news