More

    Καθηγήτρια νοσηλευτικής δημιούργησε ψηφιακά παιχνίδια με ιατρικές πληροφορίες για τον HPV

    Μια καθηγήτρια στο Κολλέγιο Νοσηλευτικής του Μίσιγκαν, MSU College of Nursing, μετέφρασε πληροφορίες ιατρικές πληροφορίες στη γλώσσα προσφιλή στους νεαρούς ασθενείς, τα ψηφιακά παιχνίδια.

    Η Angela Chia-Chen Chen εργάζεται σε έρευνες γύρω από τη δημιουργική αντιμετώπιση των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας και της ψυχικής ευεξίας. Πρόσφατα, μετέφρασε τις ιατρικές πληροφορίες σχετικά με τον ιό HPV και το εμβόλιο σε ψηφιακά παιχνίδια.

    Όπως αναφέρει στο επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύτηκε από το κολέγιο, η Chen, έδωσε σε ιατρικές πληροφορίες σχετικά με τον ιό HPV και το εμβόλιο ψηφιακή μορφή, όπως παιχνίδια και ιστορίες. Σκοπός της ήταν να βοηθήσει τους ασθενείς της.

    Πρόκειται ακόμη, για μεθόδους και νέες στρατηγικές πρόληψης κατά του καρκίνου. Τα ψηφιακά παιχνίδια σχεδιάστηκαν με στόχο να βοηθούν άτομα νεαρής ηλικίας, να εξοικειωθούν περισσότερο με την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

    Παράλληλα, η Chen αναπτύσσει «ψηφιακές ιστορίες» με μητέρες που μετανάστευσαν από το Βιετνάμ, οι οποίες εξηγούν την αξία του εμβολιασμού για την πρόληψη του καρκίνου. «Είμαι πάροχος υγειονομικής περίθαλψης και πιστεύω ότι οι ασθενείς και οι οικογένειες πρέπει πάντα να ενημερώνονται και να συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τη δική τους υγεία» αναφέρει.

    Πολλές από τις μητέρες των ιστοριών, αντιμετωπίζουν γλωσσικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς φραγμούς και δεν γνωρίζουν πώς να περιηγηθούν στο πολύπλοκο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης ή να κατανοήσουν τις πρακτικές εμβολιασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news