More

    Τι αλλάζει από το 2025

    Αλλαγές πρόκειται να πραγματοποιηθούν στα επιδόματα από το 2025 καθώς στα σχέδια του Υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται μεταρρυθμίσεις όπως η ίδρυση του «Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Κοινωνικών Επιδομάτων» αλλά και η θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων για τη χορήγηση των επιδομάτων.

    Τι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν στο επίδομα παιδιού

    Σημαντικές αλλαγές βρίσκονται στα σκαριά και σχετικά με το επίδομα παιδιού Α21. Το επίδομα που καταβάλλεται σε δόσεις από τον ΟΠΕΚΑ θα είναι αυξημένο, ωστόσο υπάρχουν και δικαιούχοι οι οποίοι δεν θα το λαμβάνουν πλέον, καθώς εισάγονται περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια.

    Συγκεκριμένα, βασική μεταρρύθμιση αποτελεί η ενοποίηση της δεύτερης και της τρίτης εισοδηματικής κλίμακας. Με λίγα λόγια, από τα 28 ευρώ ανά τέκνο για το δεύτερο παιδί το ποσό από τη νέα χρονιά διαμορφώνεται στα 45 ευρώ ανά τέκνο και 90 ευρώ για το τρίτο παιδί και τα επόμενα.

    Επίδομα παιδιού Α21: Εισοδηματικά κριτήρια

    Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε πως από τη νέα χρονιά, θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές για τα κοινωνικά επιδόματα, με την έναρξη της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του ΟΠΕΚΑ και τη θέσπιση νέων κριτηρίων για τα βασικά επιδόματα, όπως το επίδομα στέγασης, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και το επίδομα παιδιού.

    Νέα κριτήρια καταβολής του επιδόματος παιδιού αποτελούν τα εξής:

    • Κινητή περιουσία (Αυτοκίνητα, δίκυκλα)
    • Ακίνητη περιουσία (σπίτια, οικόπεδα, αγροτεμάχια)
    • Εισόδημα από τρίτες πηγές (μετοχές, ομόλογα)

    Οι αλλαγές, σύμφωνα με την Υπουργό, στοχεύουν στην καλύτερη και πιο δίκαιη κατανομή των επιδομάτων, ενσωματώνοντας περιουσιακά κριτήρια εκεί όπου μέχρι τώρα δεν υπήρχαν, αλλά παράλληλα θα διασφαλιστεί η αύξηση των επιδομάτων σε όσους πραγματικά τα χρειάζονται.

    Διαβάστε επίσης:

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news