More

    Γαλλία: Πόσο κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 – Τα έξοδα και τα έσοδα

    Στα 2,8 δισ. ευρώ εκτιμάται η κρατική δαπάνη για την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024, εκ των οποίων το μεγαλύτερο τμήμα (1,7 δισ. ευρώ) αφορά έργα υποδομής, τα οποία θα παραμείνουν και μετά τους Αγώνες.

    Le Monde: Έξοδα και έσοδα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Γαλλία

    Αυτό προκύπτει από δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde η οποία, όπως αναφέρει, κατέληξε σε αυτήν την εκτίμηση λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία του σχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού για το 2025 που κατατέθηκε πρόσφατα, καθώς και μία σειρά άλλων δαπανών.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από την Le Monde, τα έσοδα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, από τα εισιτήρια και τους χορηγούς ανέρχονται συνολικά σε 4,4 δισ. ευρώ

    Γαλλία: Πόσο κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 - Τα έξοδα και τα έσοδαΓαλλία: Πόσο κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 - Τα έξοδα και τα έσοδα

    Σε ό,τι αφορά την κρατική χρηματοδότηση της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι εκτιμάται πως είναι της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ και θεωρείται σχετικά περιορισμένη, αφού το μεγαλύτερο τμήμα των εσόδων της οργανωτικής επιτροπής (4,4 δισ. ευρώ) προήλθε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τα έσοδα από τα εισιτήρια, τους χορηγούς κ.α.

    Τέλος σε ό,τι αφορά το κόστος της τελετής έναρξης των Αγώνων στον Σηκουάνα εκτιμάται πως είναι της τάξεως των 100 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς ωστόσο να λαμβάνονται υπόψη οι κρατικές δαπάνες που αφορούν τον τομέα της ασφάλειας.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news