More

    Κασσελάκης: «Η βάση δεν θα ξεχάσει αυτά που έχουμε δει»

    «Αν υπάρξει οποιαδήποτε αναβολή του συνεδρίου ή άλλη αντιδημοκρατική διαδικασία ή υπάρξει ένα κλειστό συνέδριο που δεν θα επιτρέψει στους συνέδρους να συμμετάσχουν, τότε θα παρθούν αποφάσεις από τη βάση, όπως ορίζει το καταστατικό»

    Παρά τον αποκλεισμό του από τις εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης να μην αποδέχεται την απόφαση αυτή, χαρακτηρίζοντας την «αντιδημοκρατική», τονίζοντας για άλλη μια φορά, ότι το μόνο αρμόδιο για την επικύρωση της υποψηφιότητάς του είναι το συνέδριο.

    Μιλώντας στην εκπομπή του OPEN «Τώρα Μαζί», ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε διώξεις στελεχών, που του άσκησαν κριτική, αν και όπως ισχυρίστηκε «η βάση δεν ξεχνάει» και συμπλήρωσε λέγοντας, πως εάν «η βάση επιλέξει να μείνουν στην πρώτη γραμμή, όσοι έχουν εκφραστεί άσχημα προς εμένα, θα το σεβαστώ απόλυτα». Ειδικότερα, ερωτηθείς για την απόρριψη της υποψηφιότητάς του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και το Συνέδριο του κόμματος, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι «οι υποψηφιότητες ανακηρύσσονται μόνο στο συνέδριο και δεν ξέρουμε ακόμα που θα γίνει το συνέδριο, το οποίο πρέπει να γίνει σε δέκα ημέρες. Θα πρέπει να μεσολαβήσουν οι εκλογές των συνέδρων μέχρι τότε».

    Ερωτηθείς αν θα γίνει τελικά το συνέδριο, απάντησε ότι «πρέπει να γίνει το συνέδριο. Όπως ξέρετε, υπάρχει ένα νέο διοικητήριο στην καθημερινότητα του κόμματος και πρέπει να αποφασίσει τις λεπτομέρειες. Δεν τιμά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δύο μήνες μετά την άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, να μην έχει έναν κλεισμένο χώρο και τι διαδικασία έχει ακολουθήσει. Θα πάμε σε ένα μπουζουξίδικο, πραγματικά δεν πιστεύω ότι το λέω, σε ένα μπουζουξίδικο που δεν λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Δεν μας τιμά. Αν υπάρξει οποιαδήποτε αναβολή ή άλλη αντιδημοκρατική διαδικασία, πέρα από αυτές που έχουν γίνει ή υπάρξει ένα κλειστό συνέδριο που δεν θα επιτρέψει στους συνέδρους να συμμετάσχουν, τότε θα παρθούν αποφάσεις από τη βάση, όπως ορίζει το καταστατικό».

    Ο κ. Κασσελάκης συνέχισε λέγοντας : «Το μεγαλύτερο ρίσκο που μπορεί να πάρει ο Έλληνας πολίτης είναι να επιλέγει τους ίδιους για να αλλάξει κάτι. Η παλιά πολιτική έχει αποτύχει. Ψηφίζουμε κάθε τέσσερα χρόνια και οι παθογένειες δεν αλλάζουν, χρειαζόμαστε νέο μοντέλο πολιτικής. Ξέρω το εκτόπισμα του ηγέτη από το παρελθόν, αλλά έχουν αλλάξει οι εποχές. Πλέον χρειάζεται ένας πολιτικός που είναι προσηνής, απαντά σε ερωτήματα και δεν παίζει τη ζωή κορόνα γράμματα. Λες ότι πιστεύεις αυτό, θα το μελετήσεις και θα επανέλθεις. Έτσι πρέπει να γίνεται η σύγχρονη πολιτική και να υπάρχει ανατροφοδότηση με το κοινό. Χθες έγινε κάτι πολύ συγκινητικό, με 7.000 πολίτες που μπήκαν και έκαναν ερωτήσεις για την κρίση, για τα ελληνοτουρκικά, ενώ έκανε παρέμβαση ο Νίκος Πλακιάς. Κάναμε συζήτηση για την προανακριτική για τα Τέμπη. Ήταν ένας αυθεντικός διάλογος μπροστά σε τόσους συμπολίτες μας και θα το επαναλάβω με τον κόσμο που θέλει να συνδεθεί την επόμενη φορά. Έχουμε ανοίξει μια πόρτα σε όλους τους πολίτες στην Κουμουνδούρου, όσο παρέμενα στα γραφεία μου. Ήταν η πρώτη φορά που αρχηγός κόμματος άνοιξε τα γραφεία στους πολίτες. Θα ξαναγίνει, αν εκλεγώ, ενώ αν με τιμήσει ο ελληνικός λαός, θα είναι ανοιχτό και το Μαξίμου».

    Για τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 6% και τα εσωκομματικά είπε: «Θα υπάρχουν ριζικές αλλαγές και τα ποσοστά θα αλλάξουν αρκετά γρήγορα. Η μεγαλύτερη αλλαγή που πρέπει να γίνει είναι το κόμμα να ανοίξει στην κοινωνία. Σοκαριστήκαμε από τη μεγάλη διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2023. Θεωρούσαμε ότι το 31% είναι το σημείο εκκίνησης και τελικά πέσαμε πολύ στα ποσοστά. Δεν παρατηρήσαμε την κοινωνική μεταβολή. Είμαστε ένα κόμμα, που πρεσβεύει την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά δεν συνειδητοποιήσαμε τις κοινωνικές μεταβολές και τα λαϊκά στρώματα, που είναι το προπύργιό μας. Είμαστε χαρούμενοι που διατηρήσαμε τις δυνάμεις μας στις ευρωεκλογές. Στον ΣΥΡΙΖΑ είχαμε ένα μεγάλο θέμα γείωσης στην κοινωνία και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Πώς θα γίνει αυτό; Θα έχουμε το πιο ανοιχτό κόμμα στην Ελλάδα. Θα δώσουμε την ευκαιρία σε όλους να συμμετέχουν στην καθημερινότητα, επιλέγοντας τους δικούς τους βουλευτές και ευρωβουλευτές. Θα αποφασίζει η βάση. Κανένας δεν θα είναι αυτόματα εκ νέου υποψήφιος. Η Κεντρική Επιτροπή πρέπει να έχει οικονομικό ασυμβίβαστο με το κόμμα. Δεν γίνεται να υπάρχουν μετακλητοί και αποσπασμένοι. Θα δώσουμε τη δυνατότητα στην κοινωνία να αισθάνεται ότι έχει ένα κόμμα που την αφουγκράζεται και δεν πάει χαμένη η φωνή των πολιτών».

    Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε ακόμη στα προβλήματ αμε τις εγγραφές νέων μελών, λέγοντας ότι «ήδη έχουν υπάρξει περιπτώσεις, που τοπικές οργανώσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν σε ψήφισμα, ενώ υπάρχει πλειοψηφία στη βάση, διότι οι συντονιστές δεν το επιτρέπουν. Υπάρχουν ζητήματα με το μητρώο μελών και υπάρχουν συντονιστές οργανώσεων που δεν έχουν στοιχεία επικοινωνίας με τη βάση. Είναι στο χέρι του κόμματος να δώσει τις λύσεις. Εμείς θα αναδείξουμε όλα αυτά τα ζητήματα. Δεν θα είμαστε πράοι και ευγενικοί, όταν βλέπουμε κάτι να μην δίνει ισότιμη μεταχείριση σε κάποιο μέλος».

    «Η βάση δεν θα ξεχάσει όσα ειπώθηκαν»

    Για την κριτική που του ασκούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν ισχύει ότι τα περισσότερα στελέχη δεν με θέλουν. Υπάρχει η Κεντρική Επιτροπή που εκλέχθηκε το 2022, που έπρεπε να εκλεγεί πέρσι, όταν έγινα πρόεδρος. Όσοι έχουν εκφραστεί με χυδαίο τρόπο προς το πρόσωπό μου και βγαίνουν στα κανάλια, εκφράζοντας μίσος και αντιπάθεια, δείχνουν έλλειψη επιχειρημάτων και δεν εκτιμούν τη δουλειά που κάναμε στον ΣΥΡΙΖΑ έναν χρόνο. Αν διαφωνούν με το έργο μας, να το πουν. Δεν θα είμαι εγώ εκείνος, που θα προβεί σε διώξεις. Θα αλλάξουμε το κόμμα και θα αποφασίσει η βάση. Είμαι σίγουρος, ότι η βάση δεν θα ξεχάσει αυτά που έχουμε δει. Αν η βάση επιλέξει να μείνουν στην πρώτη γραμμή, όσοι έχουν εκφραστεί άσχημα προς εμένα, θα το σεβαστώ απόλυτα. Αυτή είναι η δημοκρατία. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ανάγκη τη δημοκρατία».

    Ερωτηθείς για το ότι κάποιοι τον αποκαλούν «παιδί», απάντησε ότι «δεν έχω πρόβλημα με τη λέξη παιδί. Πολλοί ηλικιωμένοι λένε “παιδί μου μην το μετανιώσεις”. Αυτό που συμβαίνει είναι, ότι… απέρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπάρχει ένα νέο μοντέλο κυβέρνησης που θα ακολουθήσει. Έχει μια νέα κυβερνητική ομάδα και γι’ αυτό έχει ανοίξει η όρεξη σε πολλούς. Δεν έχω μετανιώσει για τη στήριξή μου σε πρόσωπα που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Έγινα πρόεδρος πριν από έναν χρόνο, ενώ ήμουν άγνωστος στο ευρύ κοινό της κοινωνίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Έγινα πρόεδρος ως αουτσάιντερ, για να αλλάξουμε τα πάντα στον ΣΥΡΙΖΑ. Η αλλαγή άρχισε από τον Αλέξη Τσίπρα το 2022, με το “πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου” και δεν ολοκληρώθηκε. Το αν υπάρχει ένα “Μυστικό Δείπνο” από τους υπόλοιπους υποψηφίους εναντίον μου, είναι κάτι που θα κριθεί από τη βάση. Είναι μέρος της αλλαγής. Η αλλαγή φέρνει τριβή. Οι φίλοι του κόμματος θα πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους. Αν γίνει αυτό, δεν θα έχω μετανιώσει για τίποτα. Αν προδώσω τη βάση θα έχω μετανιώσει για πολλά πράγματα. Όσο είμαι ειλικρινής και συνεπής με τη δέσμευσή μου ότι δεν θα τους προδώσω ποτέ, όλα τα υπόλοιπα είναι μικρά γράμματα».

    

    Στέφανος Κασσελάκης ΣΥΡΙΖΑ

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news