More

    Σίσσυ Χρηστίδου: Δυστυχώς αν το ζητήσει ένας από τους δύο γονείς τα παιδιά οδηγούνται στα δικαστήρια

    Για το θέμα της συνεπιμέλειας μίλησαν σήμερα (27/10) στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, με αφορμή τις δηλώσεις της Εύης Βατίδου. Η παρουσιάστρια, στη διάρκεια της συζήτησης, εξέφρασε την άποψή της.

    Η Σίσσυ Χρηστίδου ανέφερε στην αρχή: «Η σωστή οπτική της συνεπιμέλειας είναι αυτή. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, αυτή είναι η αλήθεια!

    Νομίζω ότι στις συζητήσεις μας, που διαφωνούμε σε ένα μεγάλο κομμάτι, στον πυρήνα συμφωνούμε. Ότι πρέπει, όταν τα παιδιά είναι πολύ μικρά να είναι με τη μαμά τους. Αλλά σαφώς χρειάζονται και τους δύο γονείς!».

    «Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή»

    Συνεχίζοντας, η παρουσιάστρια εξήγησε πως: «Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Από τη στιγμή που έχει ψηφιστεί αυτός ο νόμος, είναι νόμος! Από εκεί ξεκινάει η βάση.

    Δηλαδή όταν χωρίζει ένα ζευγάρι αυτό είναι το δεδομένο. Πηγαίνοντας στα δικαστήρια, η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και το δικαστήριο καθορίζει αν πρέπει να ακολουθηθεί ο νόμος ή αν πρέπει να ακολουθηθεί ένας άλλος δρόμος!».

    «Η επιμέλεια με την επικοινωνία δεν έχει σχέση»

    Ακόμα, είπε ότι: «Όταν το δικαστήριο αποφασίσει έναν άλλο δρόμο, όχι τη συνεπιμέλεια, πάντα αυτό αιτιολογείται στην απόφαση. Δεν είναι η συνεπιμέλεια να λέμε ναι ή όχι, είναι πάρα πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο, δεν είναι η κάθε περίπτωση ίδια».

    «Η επιμέλεια με την επικοινωνία δεν έχει σχέση. Ένας μπαμπάς μπορεί να έχει τις μισές μέρες τα παιδιά, αλλά να μην έχει την επιμέλεια των παιδιών. Δυστυχώς, αν το ζητήσει ένας από τους δύο γονείς, τα παιδιά οδηγούνται στα δικαστήρια, δεν χρειάζεται να το ζητήσουν και οι δύο», σημείωσε.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news