More

    Δισεκατομμυριούχοι: Τα 3 «μυστικά» των κροίσων – Τι κάνουν διαφορετικά

    Ο καθένας προσεγγίζει τα χρήματα διαφορετικά και o τρόπος με τον οποίο λειτουργούν και αποφασίζουν οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, πάντα γοητεύει.

    Τι είναι όμως αυτό, που τους κάνει να ξεχωρίζουν και ποια είναι τα πράγματα που κάνουν διαφορετικά από εμάς.

    Ο Τρέι Λόκερμπι, διευθύνων σύμβουλος της Better Booch και οικοδεσπότης του podcast «We Study Billionaires», επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα αυτό, με άρθρο του στο CNBC.

    O Λόκερμπι αναφέρει ότι έχει πάρει συνεντεύξεις από 25 δισεκατομμυριούχους και περισσότερους από 100 αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους, συμπεριλαμβανομένων διακεκριμένων επενδυτών όπως ο Howard Marks και η Cathie Woods.

    Τίποτα στην τύχη

    «Τι έμαθα από αυτούς; Για αρχή, οι πλούσιοι άνθρωποι δεν έχουν τη «νοοτροπία των λαχειοφόρων αγορών» – ή την πεποίθηση ότι υπάρχει μια συντόμευση για τον στιγμιαίο πλούτο χάρη στην τύχη» τονίζει και αναλύει τις τρεις συνήθειες που υιοθετούν  και τις οποίες μπορεί να υιοθετήσει ο καθένας:

    1. Οι πλούσιοι άνθρωποι δεν ενεργούν με φόβο ή παρόρμηση.

    Οι πιο επιτυχημένοι οικονομικά άνθρωποι έχουν πάθος να λύνουν γρίφους — και αντιμετωπίζουν το χρηματιστήριο με τον ίδιο τρόπο.

    «Όταν πήρα συνέντευξη από τον δισεκατομμυριούχο Χάουαρντ Μαρκς , συνιδρυτή της Oaktree Capital Management, μιλήσαμε για το πώς πέρασε περιόδους αναταραχών όπως η Μεγάλη Ύφεση και οι πρώτες μέρες της πανδημίας» γράφει ο Λόκερμπι και προσθέτει: «Αντί να παίρνει αποφάσεις με βάση τον φόβο, είπε ότι εστίασε στα δεδομένα και τις πιθανές ευκαιρίες, παρά στους κινδύνους ή τα αρνητικά».

    Χρησιμοποιώντας αυτή την προσέγγιση, έκανε ένα επιτυχημένο στοίχημα για το προβληματικό εταιρικό χρέος κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008, το οποίο απέφερε στους επενδυτές της Oaktree περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδη .

    «Εάν βρίσκεστε αντιμέτωποι με αβεβαιότητα, ο Μαρκς συνιστά να αφαιρέσετε τα συναισθήματα από την εξίσωση και να αναζητήσετε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κάνετε τις περιστάσεις να λειτουργήσουν για εσάς».

    2. Οι πλούσιοι άνθρωποι είναι υπομονετικοί και σκέφτονται μακροπρόθεσμα.

    Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες επιτυχίας του Γουόρεν Μπάφετ είναι ότι επενδύει σε επιχειρήσεις που έχουν δυνατότητες να αναπτυχθούν σε αξία για δεκαετίες στο μέλλον, ανεξάρτητα από το ποιες μπορεί να είναι οι τιμές των μετοχών τους ανά πάσα στιγμή.

    Πολλοί δισεκατομμυριούχοι θαυμάζουν την προσέγγιση του Μπάφετ και την υπομονή που απαιτεί. Σε ένα συνέδριο , ο συνιδρυτής της Airbnb, Μπράιαν Τσέσκι μίλησε για ένα αξέχαστο γεύμα που είχε με τον Τζεφ Μπέζος και τον Μπάφετ.

    Κατά τη διάρκεια αυτού του γεύματος, ο Μπέζος θυμήθηκε μια από τις πρώτες συναντήσεις του με τον Μπάφετ, στην οποία τον ρώτησε: «Η διατριβή σου για επενδύσεις είναι τόσο απλή. Γιατί δεν σε αντιγράφουν όλοι;»

    «Επειδή κανείς δεν θέλει να γίνει πλούσιος αργά», απάντησε ο Μπάφετ.

    3. Οι πλούσιοι λένε «όχι» περισσότερο από ότι λένε «ναι».

    Ο κ. Λόκερμπι αναφέρει επίσης ότι πρόσφατα πήρε συνέντευξη από τον δισεκατομμυριούχο Ντέιβιντ Ρούμπενσταϊν, συνιδρυτή της εταιρείας private equity Carlyle Group. Είναι φιλάνθρωπος που υπηρετεί ως πρόεδρος σε πολλά διοικητικά συμβούλια. Είναι επίσης συγγραφέας τριών βιβλίων και οικοδεσπότης του «History with David Rubenstein» του PBS.

    Όταν τον ρώτησε πώς καταφέρνει τόσα πολλά, έσπευσε να σημειώσει όλα τα πράγματα που δεν κάνει: Δεν παίζει γκολφ, δεν πίνει πίνει αλκοόλ, δεν μασουλάει βλέποντας Netflix. Αποφεύγει όλα τα πράγματα που πιστεύει ότι του ξοδεύουν το χρόνο.

    Ο δισεκατομμυριούχος Jesse Itzler συμφωνεί σχετικά με τη δύναμη του να λες «όχι». Ο Itzler είναι συνιδρυτής της Marquis Jet, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ιδιωτικών τζετ στον κόσμο, συνεργάτης της Zico Coconut Water, ιδρυτής του Ομίλου The 100 Mile Group και ιδιοκτήτης του Atlanta Hawks του NBA.

    «Τα 20 και τα 30 σου είναι μια εξαιρετική στιγμή για να πεις «ναι», του είχε πει σε μια συνέντευξη στο podcast. «Θέλετε να δικτυωθείτε, να αποκτήσετε έκθεση και να δημιουργήσετε. Αλλά τα τέλη της δεκαετίας των 40 και μετά είναι μια εξαιρετική στιγμή για να πείτε «όχι» και να πάρετε τον πλήρη έλεγχο του χρόνου σας».

    Η συμβουλή του για να πεις «όχι» σε κάποιον με χάρη; «Συνέχισε με κάτι εκπληκτικό. Στείλτε ένα επιδόρπιο ή αναλάβετε να πληρώσετε τον λογαριασμό. Το να επιλέξετε να μην κάνετε κάτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε εκτός παιχνιδιού».

    Πηγή: OT

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news