More

    Εύκολο και δροσερό καλοκαιρινό γλυκό με λεμόνι

    Φωτογραφία από Prem Singh Tanwar

    Αυτό το γλυκό είναι δροσερό, ελαφρύ και ιδανικό για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Καλή απόλαυση!

    Μους Λεμονιού με Γιαούρτι
    Υλικά:
    1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
    1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
    1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
    Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
    1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
    3 κουταλιές της σούπας ζελατίνη σε σκόνη
    1/4 φλιτζάνι νερό

    Εκτέλεση:

    • Προετοιμασία ζελατίνης: Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε τη ζελατίνη με το νερό και αφήστε το να σταθεί για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
    • Λιώσιμο ζελατίνης: Ζεστάνετε τη ζελατίνη σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει τελείως.
    • Μείγμα γιαουρτιού: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια.
    • Προσθήκη ζελατίνης: Προσθέστε τη λιωμένη ζελατίνη στο μείγμα γιαουρτιού και ανακατέψτε καλά.
    • Χτύπημα κρέμας: Σε άλλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθούν μαλακές κορυφές.
    • Ενσωμάτωση: Προσθέστε την χτυπημένη κρέμα στο μείγμα γιαουρτιού και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    • Σερβίρισμα: Μοιράστε τη μους σε ατομικά μπολ ή ποτήρια και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να παγώσουν και να σφίξουν.
    • Διακόσμηση: Πριν σερβίρετε, μπορείτε να διακοσμήσετε με φρέσκα φρούτα, φύλλα μέντας ή λίγο επιπλέον ξύσμα λεμονιού.

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr

    more news