Ο Καναδός δημοσιογράφος Andrew John Virtue Dobson επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ηλεκτρονικού περιοδικού «DobbernationLoves» και εξύμνησε την κουζίνα της πόλης.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης φιλοξένησε τον Andrew Dobson στη Θεσσαλονίκη από τις 6 ως τις 9 Μαΐου, προκειμένου να προβάλει το γαστρονομικό της προφίλ, μετά από σύσταση του Γραφείου Εξωτερικού ΕΟΤ Αμερικής σε συνεργασία με το Chef Stories, Fine Food and Services.
Ο δημοσιογράφος επισκέφθηκε εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, οινοποιεία, αρτοποιία και πολλά street food στέκια. Παρουσίασε τη Θεσσαλονίκη ως μία πόλη που έχει γνωρίσει πολλούς πολιτισμούς που έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους στην κουλτούρα της και δικαίως έχει την σφραγίδα της UNESCO ως πρωτεύουσα της γαστρονομίας της Ελλάδας.
Παρότρυνε τον ταξιδιώτη να περπατήσει στις σκεπαστές αγορές της Θεσσαλονίκης για να δοκιμάσει προϊόντα που καλλιεργούνται στη Βόρεια Ελλάδα και αξιοποιούνται σε ελληνικές, εβραϊκές, βαλκανικές, μικρασιατικές και ντόπιες συνταγές. Παράληλλα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ταβέρνες, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τσίπουρο και κρασί αλλά και να ακούσει ελληνική λαϊκή μουσική και ρεμπέτικα.
Ο Andrew Dobson επεσήμανε πως η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη με πολλούς φοιτητές και γι’ αυτό το λόγο φημίζεται για τη σκηνή του late night club, που σημαίνει πως «μπορεί να απολαύσετε ένα λαχταριστό γύρο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες».