More

    Έξαλλη Ιταλίδα εξηγεί γιατί δεν πρέπει να πίνετε καπουτσίνο μετά τις 12 το μεσημέρι

    «Είναι σαν ένας Αμερικανός να έχει ένα χοτ-ντογκ για πρωινό»

    Φωτογραφία από Pexels από το Pixabay

    Η Ιταλίδα blogger «The Pasta Queen», συμβούλεψε τους followers της να σταματήσουν να παραγγέλνουν καπουτσίνο μετά τις 12 το μεσημέρι.

    Η δημοφιλής food blogger της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Nadia Caterina Munno, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο εξηγεί με έντονο τόνο γιατί οι περισσότεροι Ιταλοί δεν πίνουν το ζεστό ρόφημα το μεσημέρι.

    Το βίντεο ξεκινά με ένα άτομο πίσω από την κάμερα να ρωτά την Munno αν θα ήθελε έναν καπουτσίνο, με εκείνη να απαντά αμέσως και απόλυτα «όχι!».

    «Γιατί οι Ιταλοί δεν πίνουν καπουτσίνο μετά τις 12;» ρωτάει η Munno το κοινό της. Στη συνέχεια, χτυπάει το χέρι της στον πάγκο και απαντά: «Επειδή είναι ένα ρόφημα για πρωινό!». Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος.

    Εξηγεί πως ο καφές έχει την ικανότητα να «ξυπνά τις αισθήσεις σου», γι’ αυτό και ο καπουτσίνο πρέπει να καταναλώνεται μόνο πριν τις 10 το πρωί.

    «Αν θέλετε πιείτε τον μέχρι τις 11, αλλά όχι από τις 12 και μετά» προσθέτει. Η Munno τονίζει επίσης ότι η κατανάλωση άφθονης ποσότητας φαγητού στη μέση της ημέρας δεν πρέπει να επιβαρύνεται με έναν καπουτσίνο, επειδή ήδη «έχετε αρκετά στο στομάχι σας».

    «Είναι σαν ένας Αμερικανός να έχει ένα χοτ-ντογκ για πρωινό» συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

    Ενώ μετά το μεσημεριανό γεύμα μπορεί να μην είναι η κατάλληλη στιγμή για να πιείτε έναν καπουτσίνο, υπάρχουν άλλοι καφέδες που παραμένουν στις επιλογές σας. Η Munno πρότεινε έναν εσπρέσο για την τέλεια τόνωση ενέργειας.

    Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι φαίνεται να μην εκτιμούν τις συνήθειες των Ιταλών γύρω από τον καφέ. Όπως ήταν αναμενόμενο έγινε ένας μικρός χαμός στα σχόλια.

    Ένα άτομο είπε: «Παράγγειλα έναν καπουτσίνο στην Ιταλία, ο σερβιτόρος κοίταξε το ρολόι του κα είπε όχι».

    Ένας ακόλουθος είπε: «Θα συνεχίσω να πίνω τον καπουτσίνο μου πρωί, μεσημέρι και βράδυ! Ιδιαίτερα θα συνεχίσω να ζητάω έναν καπουτσίνο μετά το δείπνο όταν ταξιδεύω στην Ιταλία μόνο και μόνο για να ξενερώσω τον σερβιτόρο.»

    Κάποιος άλλος είπε: «Είμαι Ιταλός και γνωρίζω αυτόν τον «κανόνα» αλλά δεν με έπεισε ποτέ…Παραγγέλνω ακόμα τους καπουτσίνο μου το απόγευμα και βλέπω αρκετούς ντόπιους να κάνουν το ίδιο… Είναι απλώς βρασμένο γάλα με εσπρέσο! Δεν καταλαβαίνω γιατί όλο αυτό..»

    in.gr

    Newsroom
    Newsroomhttps://ekozani.gr
    Γίνε εσύ ο ρεπόρτερ και στείλε την είδηση της ημέρας... info@ekozani.gr
    spot_img

    more news