«Εκτιμώ ότι πολλές κινήσεις μετά τις ευρωεκλογές είναι επιλογές ρήξεων και διχασμού»
Για κεντρική επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ «να εκδιωχθούν άνθρωποι, να γίνει νομή της εξουσίας» έκανε λόγο η Όλγα Γεροβασίλη ενώ για το ενδεχόμενο διαγραφής του Χρήστου Σπίρτζη σημείωσε ότι «είναι πρωτοφανές να γίνεται προσπάθεια αποπομπής για διαφορετικές αντιλήψεις που εκφράζονται δημοσίως και αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στον χώρο μας».
«Τη δύναμη στα πρόσωπα και στα κόμματα τη δίνει ο λαός, κι αυτό δεν μπορεί να είναι έρμαιο στα χέρια κανενός αρχηγού κόμματος, είπε ενώ τόνισε σε άλλο σημείο ότι «δεν μπορεί κανενός τύπου παιχνίδι να παιχτεί με διαφορετικές αρχές από ότι ορίζει το Σύνταγμα».
Όπως είπε στο ΟΡΕΝ στη σκιά των αλλαγών που προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη πριν από έναν χρόνο αλλά όχι με αυτή την ατζέντα. Γι αυτό η δική μου πρόταση για να σταματήσει το καθοδικό σπιράλ και η εσωστρέφεια είναι ότι η λύση είναι στα μέλη. Πάμε στα μέλη να δώσουν τη λύση δεν υπάρχει άλλος τρόπος και αυτό να το προτείνει ο ίδιος».
«Εκτιμώ ότι πολλές κινήσεις αμέσως μετά τις ευρωεκλογές είναι επιλογές ρήξεων και διχασμού» πρόσθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνοντας την εκτίμησή της ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «έχει επιλέξει ένα μικρό προσωποπαγές κόμμα χωρίς να καταλαβαίνει ότι αυτό περιλαμβάνει και ένα συρρικνωμένο κόμμα».
Για τον Χρήστο Σπίρτζη, σχολίασε «μου κάνει εντύπωση πως οι άνθρωποι ξεχνάνε τους σημαντικούς υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα. Μου κάνει εντύπωση πόσο γρήγορα ξεχνιούνται ορισμένα πράγματα και πώς με μια μονοκοντυλιά επειδή έτσι βολεύει στη στιγμή να διαγράφεται μια ιστορία».
Ερωτηθείσα για τον Παύλο Πολάκη και την επιστροφή του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ότι «όλο αυτό το παιχνίδι αφορά την ηγεσία του κόμματος, μια διαγραφή μισή που έγινε με ένα σκεπτικό και μια επαναφορά χωρίς σκεπτικό. Έγινε μια διαγραφή της κυρίας Λινού χωρίς κατηγορία και της ζητήθηκε πίσω η έδρα, θυμάστε να έγινε αυτό με τον Πολάκη; Έχουμε μία ανακολουθία διαρκών αιφνιδιασμών – χωρίς αρχή, μέση, τέλος – στη μάχη των συσχετισμών στην ΚΕ και του επερχόμενου συνεδρίου. Όλα αυτά μας απαξιώνουν στα μάτια της κοινωνίας, όλα αυτά δεν θα έπρεπε να συμβούν».
Χαρακτήρισε, επίσης, «ιστορία με μεγαλύτερα προβλήματα» την πρόταση για όριο στις εκλογές βουλευτών στην ίδια περιφέρεια λέγοντας «δεν μπορεί να είναι έρμαιο οποιαδήποτε μηχανισμού ή προέδρου για άλλου τύπου στόχους, όπως και οι εκκαθαρίσεις» εκτιμώντας ότι στοχεύουν σε «ένα απόλυτα ελεγχόμενο κόμμα από μια κεντρική εξουσία».
Όσον αφορά τέλος την πρόταση αλλαγής του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ αφού χαρακτήρισε «περιττή τη συζήτηση» πρόσθεσε «ο κάθε πολίτης που ακούει ΣΥΡΙΖΑ έχει στο νου του μια ιστορία και μια κυβέρνηση που κατά την άποψή μου συνεισέφερε θετικά. Νομίζω ότι αυτό το φορτίο θα πρέπει να το κουβαλήσουμε και να το παραδώσουμε με τις αλλαγές που χρειάζονται για την προσαρμογή προς το άνοιγμα».